Print

Recept: Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke simpele vegetarische maaltijd met aardappelpuree met Parmezaanse kaas en een jus van paddenstoelen. Heerlijk romig, vol van smaak en ideaal voor natte en koude herfstavonden.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de aardappelpuree:

  • 500 gram geschilde kruimige aardappelen
  • 100 ml. halfvolle melk
  • 15 gram roomboter
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 blaadjes verse salie
  • ½ (groenten)bouillonblokje
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de paddenstoelenjus:

  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 3 sjalotjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 el. bloem
  • ½ (groente)bouillonblokje
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de aardappels en rasp de Parmezaanse kaas als dat nog niet is gedaan. De aardappels kun je vervolgens in grove stukken snijden. Snij de paddenstoelen in plakjes. Schil en snij de sjalotjes in dunne, halve ringen. En knip of snij de blaadjes salie fijn.
  2. Breng een ruime pan met water en het halve bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de aardappels in 12 minuten gaar.
  3. Verwarm ondertussen voor de paddenstoelenjus in een koekenpan de roomboter op middelhoog vuur totdat deze bruin begint te kleuren. Voeg de paddenstoelen en sjalotten toe en bak voor ongeveer 10 minuten.
  4. Giet het water van de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Voeg de melk en roomboter toe en pureer met een aardappelstamper tot een puree. Roer de salie, Parmezaanse kaas en nootmuskaat erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Zet het vuur van de paddenstoelen en sjalotten laag zodra ze gaar zijn. Roer de bloem door de pan en verkruimel het halve uienbouillonblokje erboven. Voeg vervolgens 250 ml. koud water toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Proef ook de jus en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Serveer de aardappelpuree met de paddenstoelenjus.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda