• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

27 oktober 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept voor jullie! Het is er eentje uit de midden-Oosterse keuken en heeft een heel hoog ‘Ottolenghi’ gehalte. Deze geroosterde wortel met yoghurt en dukkah serveer je het liefst met pita broodjes. Voor extra eiwitten kun je er zelfs nog falafel of hummus bij serveren. Enjoy!

Zelf geroosterde wortel met yoghurt maken

Dit is zo’n recept waarbij je de groente echt een hoofdrol laat spelen! Die -toch wel vrij Hollandse winterpeen – steek je even in een heerlijk Midden-Oosters jasje door te serveren met een frisse citroen yoghurt en kruidige specerijen die je meevoeren naar verre oordern. Het is een heerlijke hartige maaltijd waar je een stukje vlees totaal niet bij zult missen. Je serveert deze geroosterde wortel met (uitgehangen) dikke yoghurt en een krokante topping genaamd ‘Dukka’ bestaande uit noten en specerijen.

recept geroosterde wortels met yoghurt en dukkah © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten a la Ottolenghi

Onderstaand recept voor geroosterde worteltjes met yoghurt en dukkah is er eentje die je zomaar in de winkels en restaurants van Ottolenghi tegen zou kunnen komen. Alle smaken komen namelijk perfect samen en veeg je zo met een stukje pita van je bord in je mond. Om de bekende chef nog meer eer aan te doen heb ik dan ook nog meer lekkere recepten a la Ottolenghi voor je op de website staan. Maak bijvoorbeeld ook eens:

  • Hummus kikkererwtendip
  • Boerenkool cake met halloumi kaas
  • Loubye Bzeit (snijbonenstoof)
  • Aardappel Latkes (pannenkoekjes)
  • Kip met za’atar en citroen
  • Romanesco met tahin en granaatappel
  • Kool met gemberroom

Print

Geroosterde wortel met Yoghurt en Dukkah

recept geroosterde wortels met yoghurt en dukkah © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor geroosterde wortel met yoghurt en dukkah had er zo eentje van Ottolenghi kunnen zijn. Je kunt bospeen of gewone worteltjes gebruiken. Maar gezien het winterseizoen gebruik ik een budgetvriendelijke zak met (kromme) winterpenen. De zachte groenten met de lobbige yoghurt, frisse smaken , gegrituurde uitjes en krokante notenmelange maakt het een fantastisch gerecht om te delen met elkaar.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4–6 persone 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 750 gram winterpeen
  • 2 el. olijfolie
  • peper & zout
  • 2 el. fijngehakte verse peterselie of dille
  • 1 gele ui
  • 1 tl. maizena
  • (zonnebloem)olie, voor het frituren
  • 200 gram dikke yoghurt *
  • 2 tl. citroensap
  • ¼  tl.  zout
  • 4 el. Dukkah, als topping

 

Extra:

  • dunschiller
  • medium ovenschaal
  • keukenpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet de ovenschaal licht in met olie.
  2. Was de winterpenen en snijd snijd met de dunschiller rondom om de buitenste laag te verwijderen. Snijd de harde topjes er af, leg de penen vervolgens plat op een snijplank en snijd in de lengte doormidden. Leg met de snijvlakken omlaag en snijd elk stuk nogmaals doormidden tot repen. Extra dikke penen mag je gerust nog een extra keer doorsnijden zodat alle stukken nagenoeg dezelfde dikte en bereidingstijd hebben.
  3. Plaats de wortels in de ovenschaal. Giet hier de olie overheen en breng op smaak met zout, peper en peterselie (of dille). Hussel het geheel om met de vingers. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de winterpenen in 40 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege even om. Laat daarna 10 minuten buiten de oven afkoelen.
  4. Pel de ui en snijd deze in evenredige ringetjes. Plaats in een kommetje, voeg de maizena toe en zorg dat alles goed bedekt wordt. Verhit 2 cm olie in een diep pannetje.Laat goed heet worden en frituur de ui hierin lichtbruin. Schep uit de pan en laat de gefrituurde ui op een bord met keukenpapier uitlekken.
  5. Vlak voor het einde van de bereidingstijd roer je de dikke yoghurt los met citroensap en het zout. Lepel dit over een serveerschaal en gebruik de bolle zijde van de lepel om een beetje uit te smeren.
  6. Schep de wortels uit de ovenschaal en rangschik bovenop de yoghurt. Bestrooi met de gefrituurde uien, de dukkah en eventueel nog wat extra verse peterselie of dille. Serveer dit gerecht direct of op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Notes

* gebruik voor dit recept echte lekkere dikke yoghurt zoals Griekse yoghurt, Turkse of Bulgaarse kan ook. Helemaal geweldig is om hier vooraf hangop of labneh maken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept geroosterde wortels met yoghurt en dukkah © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Levantijnse geroosterde wortels met yoghurt en dukkah.

recept geroosterde wortels met yoghurt en dukkah © bettyskitchen.nl

Category: Bijgerechten Tags: Afrikaanse keuken, citroen, dille, Dukkah, frituren, Griekse yoghurt, labneh, Levantijnse keuken, maizena, Marokkaanse keuken, Ottolenghi, peterselie, uien, winterpeen, wortel, wortels, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

recepten voor halloween

Vier de Griezeligste maand van het jaar met deze Halloween Recepten

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#POMPOEN

recepten met pompoen

het is het seizoen van de pompoen!

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pompoen pasteitjes harry potter © bettyskitchen.nl

Pompoen Pasteitjes – uit de Kookschool voor Potterheads kookboek

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

rauwkost skelet voor gezonde halloween snacks © Bettyskitchen.nl

Gezonde Halloween Snacks (video)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?