• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Halloween Recepten / Kaneelbrood halloween ontbijt

Kaneelbrood halloween ontbijt

20 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit ‘cinnabon’ ontbijt geef je deze feestdag meteen een griezelige start! Ik maakte namelijk een kaneelbrood halloween ontbijt met croissantdeeg en deze kronkels doen een beetje denken aan croissantdeeg darmen met bloed. Als je het te eng vind om op te eten kun je altijd nog je ogen dicht doen natuurlijk 🙂

Ontbijten met kaneelbrood voor halloween (Cinnabons)

Jullie weten dat ik dol ben op snelle ontbijtjes met kant-en-klaar croissantdeeg. Afgelopen jaar waren de cinnamon cruffins een enorme hit op de website en social media, dat ik bedacht om dit recept om te toveren tot een griezelige variant voor Halloween. Ja beste mensen, ik heb er mijn best weer op gedaan om dit kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg darmen er zo griezelig mogelijk uit te laten zien. Ik hoop dat hij ook bij jullie in de smaak zal vallen en anders kun je natuurlijk ook aan de slag met het recept voor deze normale homemade broodjes met kaneel.

  • kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
  • kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
  • kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl

Nog meer Halloween recepten om van te griezelen

Ohhhh ik hoop dat jullie net zo’n fan worden van dit kaneelbrood ontbijt als wij thuis. Cinnabons zijn altijd lekker en deze croissantdeeg darmen doen met hun griezelige verschijning qua smaak gelukkig niet onder. Daarnaast heb ik voor Halloween nog meer recepten om mee te griezelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pizza Mummies voor Halloween? Dat is zon leuke traktaties om tevens met kinderen te maken. Maar deze hazelnoot spinnen koekjes gaan ook helemaal de show stelen voor bij de koffie of thee. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl croissantdeeg darmen

Print

Recept: Halloween ontbijt met croissantdeeg

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 20 gr roomboter, gesmolten
  • 2 el fijne suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 30 gr poedersuiker
  • scheutje water
  • paar druppels rode voedingskleurstof

Extra:

  • kleine ovenschaal, bijv. 25 x 15 cm
  • bakkwast
  • pizzaroller

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (check de verpakking van het deeg voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Vet een kleine ovenschaal in met bakspray en zet apart.
  2. Rol het bladerdeeg af en druk de naden goed dicht. Gebruik desnoods een deegroller om even een keer goed uit te rollen. 
  3. Kwast de lap croissantdeeg in met de gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel en bestrooi hier de lap mee, maar hou een klein beetje apart.
  4. Gebruik nu de pizzaroller om het deeg in 4 mega lange linten te snijden. Leg de 4 linten op hun kant kronkelend in de ovenschaal, zodat het een beetje lijkt op darmen. Het is de bedoeling dat er juist wat ruimte tussen de kronkels zit want het deeg zal tijdens het bakken uitzetten. Bestrooi met het laatste beetje kaneelsuiker.
  5. Kluts het ei en bestrijk hiermee voorzichtig het croissantdeeg aan de bovenkant. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het deeg in 12-14 minuten af. 
  6. Stop de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de rode voedingskleurstof aan toe. Vervolgens voeg je theelepel voor theelepel water toe en roer tussentijds goed door de poedersuiker. Dit rode glazuur moet wel gebonden zijn, maar dun genoeg om te kunnen ‘druppelen’ over het deeg.
  7. Haal de kaneelbroodjes uit de oven en lepel de rode glazuur er overheen. Tip van Betty: volg simpelweg de ‘kronkels’ voor het mooiste effect en druppel tot slot her en der wat glazuur. Serveer direct.

Eet smakelijk en maak er een griezelig Halloween van!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl met croissantdeeg darmen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit griezelige kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg ‘darmen’.

recept voor kaneelbrood halloween ontbijt met darmen van croissantdeeg

Category: Halloween Recepten, Ontbijt Recepten Tags: broodjes, cinnabon, croissants, cruffins, eieren, glazuur, Halloween, kaneel, kleurstof, ontbijt, poedersuiker, roomboter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vietnamese Dipsaus (Nuoc Cham)
Volgend bericht: Halloween Brookies »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in