• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Kaneelbrood halloween ontbijt

Kaneelbrood halloween ontbijt

20 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit ‘cinnabon’ ontbijt geef je deze feestdag meteen een griezelige start! Ik maakte namelijk een kaneelbrood halloween ontbijt met croissantdeeg en deze kronkels doen een beetje denken aan croissantdeeg darmen met bloed. Als je het te eng vind om op te eten kun je altijd nog je ogen dicht doen natuurlijk 🙂

Ontbijten met kaneelbrood voor halloween (Cinnabons)

Jullie weten dat ik dol ben op snelle ontbijtjes met kant-en-klaar croissantdeeg. Afgelopen jaar waren de cinnamon cruffins een enorme hit op de website en social media, dat ik bedacht om dit recept om te toveren tot een griezelige variant voor Halloween. Ja beste mensen, ik heb er mijn best weer op gedaan om dit kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg darmen er zo griezelig mogelijk uit te laten zien. Ik hoop dat hij ook bij jullie in de smaak zal vallen en anders kun je natuurlijk ook aan de slag met het recept voor deze normale homemade broodjes met kaneel.

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl

Nog meer Halloween recepten om van te griezelen

Ohhhh ik hoop dat jullie net zo’n fan worden van dit kaneelbrood ontbijt als wij thuis. Cinnabons zijn altijd lekker en deze croissantdeeg darmen doen met hun griezelige verschijning qua smaak gelukkig niet onder. Daarnaast heb ik voor Halloween nog meer recepten om mee te griezelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pizza Mummies voor Halloween? Dat is zon leuke traktaties om tevens met kinderen te maken. Maar deze hazelnoot spinnen koekjes gaan ook helemaal de show stelen voor bij de koffie of thee. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl croissantdeeg darmen

Print

Recept: Halloween ontbijt met croissantdeeg

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 20 gr roomboter, gesmolten
  • 2 el fijne suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 30 gr poedersuiker
  • scheutje water
  • paar druppels rode voedingskleurstof

Extra:

  • kleine ovenschaal, bijv. 25 x 15 cm
  • bakkwast
  • pizzaroller

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (check de verpakking van het deeg voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Vet een kleine ovenschaal in met bakspray en zet apart.
  2. Rol het bladerdeeg af en druk de naden goed dicht. Gebruik desnoods een deegroller om even een keer goed uit te rollen. 
  3. Kwast de lap croissantdeeg in met de gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel en bestrooi hier de lap mee, maar hou een klein beetje apart.
  4. Gebruik nu de pizzaroller om het deeg in 4 mega lange linten te snijden. Leg de 4 linten op hun kant kronkelend in de ovenschaal, zodat het een beetje lijkt op darmen. Het is de bedoeling dat er juist wat ruimte tussen de kronkels zit want het deeg zal tijdens het bakken uitzetten. Bestrooi met het laatste beetje kaneelsuiker.
  5. Kluts het ei en bestrijk hiermee voorzichtig het croissantdeeg aan de bovenkant. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het deeg in 12-14 minuten af. 
  6. Stop de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de rode voedingskleurstof aan toe. Vervolgens voeg je theelepel voor theelepel water toe en roer tussentijds goed door de poedersuiker. Dit rode glazuur moet wel gebonden zijn, maar dun genoeg om te kunnen ‘druppelen’ over het deeg.
  7. Haal de kaneelbroodjes uit de oven en lepel de rode glazuur er overheen. Tip van Betty: volg simpelweg de ‘kronkels’ voor het mooiste effect en druppel tot slot her en der wat glazuur. Serveer direct.

Eet smakelijk en maak er een griezelig Halloween van!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

kaneelbrood halloween ontbijt © bettyskitchen.nl met croissantdeeg darmen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit griezelige kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg ‘darmen’.

recept voor kaneelbrood halloween ontbijt met darmen van croissantdeeg

Category: Ontbijt Recepten Tags: cinnabon, croissants, cruffins, eieren, glazuur, Halloween, kaneel, kleurstof, ontbijt, poedersuiker, roomboter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Heksenhaar pasta voor Halloween
Volgend bericht: 18+ Halloween drankjes en cocktails »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee