De dinsdag wordt in de volksmond ook wel ‘Taco Tuesday’ genoemd. Verwijzend naar een makkelijke comfortfood maaltijd uit de Tex-Mex keuken met taco’s of tortilla’s. Vandaag maken we hem iets anders door namelijk een Tex Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa op tafel te zetten. Heerlijk met zure room en een paar nacho chips.
Wat is een Tex-Mex burrito bowl?
Bowl Food is niets anders dan je favoriet gerecht in een ruime kom te serveren, bestaande uit losse ingredienten die je met een vork of lepel mengt en oppeuzelt. Een burrito is een bekend gerecht uit de Mexicaanse keuken en is een opgerolde tortilla met vlees, groenten, bonen en rijst. Speciaal voor de Tex-Mex liefhebbers maakte ik dan ook een gedeconstrueerde Burrito Bowl met gehakt en quinoa. Al het lekkers dat je normaliter in de rol zou terugvinden, maar dan los in een diep bord of kom. Het maakt in ieder geval een heerlijke en makkelijke maaltijd voor deze dinsdag!
Nog meer overheerlijke Bowl Foods om van te genieten
Deze Tex-Mex Burrito Bowl is een heerlijke maaltijd boordevol eiwitten en vezels en genoeg groenten het een volwaardige maaltijd te noemen. Vind je het concept van Food Bowls ook zo geweldig? Dan moet je zeker ook eens een van deze andere overheerlijke bowl foods gaan proeven:
- Poke Bowl met Pittige Tonijn en rijst
- Nacho Bowl met kikkererwten en avocado
- Hummus Bowl met Champignons
- Marrokkaanse Quinoa Bowl met pruimen
- Koreaanse Bibimbap met rijst en gekruid gehakt
Eet smakelijk alvast!
Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa
Een burrito is een Mexicaans gerecht waarbij een tortilla wraps wordt gevuld met vlees, rijst, bonen en groenten. Deze gedeconstrueerde versie is een Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa en wordt geserveerd in een ruime kom of diep bord.
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Tex Mex Keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 160 gram quinoa
- ½ (kruiden)bouillonblokje
- 300 gram rundergehakt
- 1 zakje Burrito Kruidenmix (bijv. Santa Maria)
- 800 gram Mexicaanse Roerbakgroenten (met. o.a. prei, paprika, mais)
- 1 klein blikje pinto bonen (ca 150 gram), afgespoeld en uitgelekt
- olijfolie, voor het bakken
Voor erbij:
- 125 gram zure room
- ½ zakje rancho dip (bijv. Santa Maria)
- handje tortilla chips of nacho’s
Instructions
- Stop de quinoa in een bolzeef en spoel goed af onder koud stromend water. Stop in een kookpannetje met verkruimeld bouillonblokje, en ruim water. Plaats de deksel en breng aan de kook. Laat gedurende 12 -15 minuten zachtjes doorkoken. Giet daarna af en laat uitlekken. Verdeel over ruime kommen of diepe borden
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjes pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de helft van de Burrito kruidenmix toe en verwarm al roerende gedurende een paar minuten. Check altijd even de verpakking van de mix of er nog iets van water oid aan toegevoegd dient te worden.
- Eventueel schep je het vlees uit de pan en verdeel over de ‘bowls’, maar dit hoeft niet perse. Voeg dan de Mexicaanse roerbakgroenten toe samen met de overige helft van de burrito kruidenmix en bak de groenten op hoog vuur, al omscheppende, om gedurende een paar minuten.
- Je kunt er nu voor kiezen om de pinto bonen in een pannetje met water te verwarmen. Giet af en laat uitlekken. Of… voeg ze in de laatste minuut toe aan de roerbakgroenten. VOeg in ieder geval vlees, groenten en bonen ook toe aan de bowls.
- Roer in een kommetje de rancho kruidenmix los met de zure room en lepel dit over de bowls. Maak de Tex Mex Burrito Bowls af met een paar tortilla chips en serveer direct.
Buen Provecho! (=eet smakelijk)
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa.
Geef een reactie