• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

10 februari 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteïne. Dit recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfort food. Serveer de Levantijns hartige havermoutpap met bijvoorbeeld spinazie, kikkererwten en bosui en je hebt een pap om van te smullen!

recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl

Hartige havermoutpap maken met kikkererwten en spinazie

Ben jij net als ik een fan van ontbijten met havermoutpap? De zoete varianten met fruit zijn inmiddels een begrip, maar wist je dat je ook een hartige havermoutpap kunt maken? Serveer met extra proteïne zoals kip, eieren of peulvruchten. Een snufje zout of bouillonblokje voor de smaak, net als kruiden en specerijen. Zo ontstond ook dit recept voor een soort Levantijnse hartige havermout met kikkererwten, gember, knoflook, kurkuma en spinazie. Stuk voor stuk favorieten die samenkomen tot een hartige maaltijd pap. Die je zowel al stevig ontbijt, maar ook lunch of avondeten kunt serveren.

recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke (hartige) havermoutpap recepten

Naast onderstaand recept voor een heerlijke hartige Levantijnse havermoutpap kun je op deze website nog veel meer heerlijke (Hartige) recepten met havermout terugvinden. Bekijk in ieder geval hier mijn video met Basisrecept en tips voor havermoutpap maken. En proef gerust ook een van deze recepten:

  • Carrotcake pap met wortel en rozijnen
  • Italiaanse hartige havermout met portobello en tomaten
  • Bacon & Eggs Oats ontbijt
  • Salted Caramel Oats met banaan en dadels
  • Aziatische hartige havermout met eitje en bosui

Print

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteine. Dit vegetarische recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfortfood. Serveer de havermout bijvoorbeeld met spinazie, kikkererwten en bosui.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt of lunch
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram kikkererwten uit blik of stazak (netto gewicht)
  • 50 gram volkoren havermout
  • ½ blokje kruidenbouillon
  • 300 ml water of (plantaardige) melk
  • 1 tl. fijngehakte gember
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 tl. kurkuma
  • ½ tl. (gemalen) komijnzaad
  • ½ tl. chilipoeder
  • 50 verse spinazie *
  • 1 eetlepel koriander blaadjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • ¼ citroen, in partjes
  • zwarte peper

Instructions

  1. Spoel kikkererwten uit blik of zak altijd even goed na. Je kunt er voor kiezen de kikkererwten even apart te verwarmen in een laagje water, giet af en laat uitlekken. Eventueel losgekomen velletjes kun je dan ook weggooien. En anders serveer je ze dus gewoonweg koud in dit gerecht.
  2. Stop havermout, verkruimeld bouillonblokje, water of melk, gember, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder in een klein pannetje. Breng aan de kook op middelmatig vuur en laat een paar minuten zachtjes koken tot een Levantijnse hartige havermoutpap. 
  3. Schep de pap in een serveerkom of diep bord en leg hier direct de blaadjes spinazie op * en leg er de (warme) kikkererwten bij.
  4. Top dit gerecht af met een snuf vers gemalen zwarte peper, de koriander, bosui en partjes citroen om er boven uit te knijpen.
  5. Ook lekker: bestrooi met sesamzaadjes of lepel er zelfs wat tahini (=sesampasta) overheen!

Eet smakelijk!

Notes

*De verse spinazie eet je in dit recept dus ‘rauw’. Nu zal het wel wat slinken zodra je dit bovenop de hete havermoutpap legt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de spinazie apart te wokken in een koekenpan met (kruiden)olie als je dat wilt. Of doe dit als je bijvoorbeeld enkel deelblokjes diepvries spinazie in huis hebt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl
recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Levantijnse Hartige Havermoutpap met kikkererwten en spinazie.

recept hartige havermoutpap met kikkererwten en spinazie © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bosuien, bouillon, chilipepers, gember, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, hoofdgerechten, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, Levantijnse keuken, Mediterrane keuken, peulvruchten, sesamzaad, spinazie, tahin, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 6 x Toetjes van de BBQ
Volgend bericht: 30x Recepten voor Valentijnsdag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee