Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele ‘traybake’ zoals deze je uitkomst bieden. Met vis uit de diepvries en voorgegaarde aardappeltjes is de Traybake met lekkerbekjes een hele makkelijke maaltijd die je in slechts een paar minuten in elkaar draait. De oven doet de rest.
Zet eens een traybake met zalm en pesto op tafel
Bij het maken van een traybake is het van belang dat alles op de bakplaat rond dezelfde tijd klaar is. De lekkerbekjes uit de vriezer hebben vaak 25 minuten nodig, dus zoek je daar ook groenten en aardappels bij uit met een zelfde bereidings. Je komt daardoor bij reeds voorgegaarde krieltjes of aardappelschijfjes uit de winkel. En als je dan ook nog eens voorgesneden Hollandse roerbakgroenten toevoegt dan scheelt het je ook echt heel veel werk in de voorbereiding. Alleen nog de zakjes openmaken, alles op een bakplaat verdelen en afbakken in de oven. Kind kan de was doen en die van mij kunnen overigens echt smullen van dit recept voor traybake met lekkerbekjes!
Nog meer lekkere AGV’tjes met vis
En als je nu denkt zo lust ik er wel meer van.. Dan moet je absoluut ook eens dit recept voor traybake met zalm en pesto maken. Ook ideaal voor een doordeweekse dag. En wat dacht je van dit culinaire AGV’tje met vis: een lauwwarme aardappelsalade met sardines? Dat is echt op en top zomers! Of maak deze kabeljauw rolletjes met spek en serveer met een fluweelzachte aardappelpuree en salade. Voor de visliefhebbers vind je hier nog veel meer lekkere AGV’tjes met vis terug. Geniet er van!
Traybake met Lekkerbekjes
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: hoofdgerechten met vis
- Cuisine: Nederlandse keuken
Ingredients
- 4 gepaneerde lekkerbekjes (a 120 gram), uit de diepvries (Iglo)
- 800 gr voorgesneden Hollandse groenten (2 zakken a 400 gram) *
- 600 gram voorgegaarde mini krieltjes
- olijfolie
- 2 tl. Provencaalse kruiden
- peper & zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd alle groenten als eerste voor of ga voor het gemak van zakken voorgesneden Hollandse groenten uit de winkel. Dan wordt het helemaal een makkelijke maaltijd!
- Leg de krieltjes en gesneden groenten op de bakplaat. Besprenkel met een paar eetlepels olijfolie en hussel het eventjes om. Verdeel evenredig over de plaat. Breng op smaak met zout en peper en de Provencaalse kruiden.
- Plaats de bevroren lekkerbekjes tussen de groenten op de plaat. Schuif hem in het midden van de oven en bak 25 – 30 minuten in de oven tot de vis en de krieltjes gaar zijn.
- Serveer de Traybake met Lekkerbekjes direct. Het is ook heel lekker om hier bijvoorbeeld tartaarsaus bij te serveren.
Eet smakelijk!
Notes
*Voor het gemak kun je gerust voorgesneden Hollandse roerbak groenten uit de supermarkt gebruiken. Maar je kunt ook zelf 800 gram groenten voorsnijden. Denk bijvoorbeeld aan:
- 300 gram paarse (spits)kool, in repen van 1 cm dikte
- 250 gram broccoli, in kleine roosjes
- 250 gram oranje pompoen, in blokken van 1×1 cm
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze traybake met lekkerbekjes, broccoli en krieltjes wilt gaan maken!
Geef een reactie