• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Aardappel Salade met sardines – uit Zo Gepiept kookboek

Aardappel Salade met sardines – uit Zo Gepiept kookboek

26 augustus 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

De traditionele AGV-maaltijd (aardappel-groenten-vlees) vormt voor veel Nederlandse huishoudens de dagelijkse basis oor het avondeten. Samuel Levie bracht daarom een boek uit met spannende en lekkere AGV recepten in een modern jasje. Ik ging aan de slag met zijn aardappel salade met sardines en vond een nieuwe liefde voor de Hollandse pieper!

Over het Zo Gepiept kookboek

Met dit ‘Zo Gepiept’ kookboek wordt de Hollandse aardappel naar een hoger niveau getild. Wie had gedacht dat de pieper zo lekker en veelzijdig kon zijn! In 4 seizoenen neemt Samuel Levie (Brandt&Levie, Parool, Chef-kok en meer) je mee door door vijftig recepten uit diverse windstreken. De aardappel (A) komt in elk recept terug, de groenten (G) zijn volop aanwezig en de (V) staat voor vlees, vis of vega. De gerechten zijn complete en uitgebalanceerde avondmaaltijden en kosten maximaal een halfuur om te bereiden. Bovendien bevat Zo gepiept vele tips om verspilling te voorkomen. Niet alleen dit verrukkelijke recept voor zomerse aardappel salade met sardines en tomaten, maar ook een herfstachtige traybake met venkelkip, winterse stamppot, en een lentegroenten soep met aardappel. Ook neemt Samuel je mee door de aardappel basics, van schillen tot bereiden en bijvoorbeeld frieten maken.

Dit boek is niet alleen een ode aan de pieper, maar ook aan de oer-Hollandse AGV (aardappel, groenten, vlees). Ook als je vegetarisch eet, is dit boek voor jou. De ‘V’ kan namelijk ook staan voor vis of juist een plantaardige eiwitbron. De AGV is voor iedereen.

– Samuel Levie
Zo Gepiept kookboek van Samuel Levie
recept aardappel salade met sardines © bettyskitchen.nl

Zomerse aardappel Salade maken met sardines

In het zomer hoofdstuk van dit kookboek staat een recept voor een zomerse aardappelsalade met sardines en tomaten. Op het eerste gezicht een vrij eenvoudig recept, maar, zoals je van Samuel Levie mag verwachten, boordevol smaak!! Naast de gekookte aardappels maak je er namelijk ook gepofte sjaloten bij en brengen dit hele gerecht samen! Wat een explosie op je tong! Ingeblikte sardines hou je makkelijk op voorraad in je voorraadkast, naast de aardappels en tomaten is dit een recept dat je snel en eenvoudig op tafel kunt zetten. Check natuurlijk ook alle andere heerlijke aardappel recepten in het boek van Samuel Levie. Maar voor de liefhebber hebben we hier ook nog eens 15x recepten met zoete aardappel op een rijtje gezet! Zet de piepers dus lekker vaker op het menu!


Heb jij deze al in huis?


Print

Aardappel Salade met sardines – uit Zo Gepiept

recept aardappel salade met sardines © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

In het zomer hoofdstuk van ‘Zo Gepiept’ kookboek staat een recept voor een zomerse aardappelsalade met sardines en tomaten. Naast de gekookte aardappels maak je er namelijk ook gepofte sjaloten bij en brengen dit hele gerecht samen!

  • Author: uit het Zo Gepiept kookboek – Samuel Levie
  • Total Time: 30 minuten

Ingredients

Scale
  • 9 sjalotten
  • 200 gr sardines op olijfolie (2 blikjes)
  • 1 kilo aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 8 tomaten
  • 1 biologische citroen
  • 10 gr bieslook, fijngehakt

Extra:

  • bakpapier
  • dunschiller
  • rasp

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Snijd 8 sjalotten ongepeld in de lente doormidden. Meng de sjalotten met 2 – 3 eetlepels van de olijfolie uit de sardine blikjes. Breng ze op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaak bekleed met bakpapier. Bak de sjalotten gedurende 30 minuten in de oven tot ze zacht van binnen en donker van buiten.
  2. Schil de aardappels met een dunschiller. Snijd de aardappels in grove stukken. Stop in een ruime pan met water + snuf zout en breng aan de kook gedurende 15 minuten.
  3. Pel het overgebleven sjalotje en snijd in (halve) ringen. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verwijder de steel en eventueel zaadlijst van de peper en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in parten. Boen de citroen onder stromend water schoon en rasp de schil. Snijd de vrucht door en pers het sap ook uit. 
  4. Prik ondertussen de aardappels met een vork in om te kijken of ze gaar zijn en giet daarna af. Laat uitdampen.
  5. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en fruit de sjalot met de rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en fruit mee gedurende 1 minuut. Doe daarna de parten tomaten in de koekenpan en bak deze 2 minuten mee zodat de tomaten vast wat zachter worden.
  6. Voeg daarna de sardines toe en eventueel nog een beetje extra olie uit het blik. Verwarm deze 1 minuut mee zodat ze ook warm zijn. Doe alles in een grote kom, samen met de gekookte aardappels. Breng het geheel op smaak met rasp en sap van de citroen, de bieslook, eventueel wat extra olie en peper & zout. Hussel het geheel goed door en serveer direct. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept aardappel salade met sardines © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze zomerse aardappel salade met sardines uit het Zo Gepiept kookboek!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Vis Recepten Tags: aardappels, bieslook, citroen, Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, knoflook, kookboek, rode peper, Samuel Levie, sardines, sjalotten, tomaten, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Puddingbroodjes
Volgend bericht: Salade met courgette en abrikozen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wim Pothoff

    28 augustus 2021 om 2:51 pm

    Ik kijk elke week weer uit naar de fantastische recepten (+foto’s!)

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 augustus 2021 om 10:41 am

      Wat een ontzettend leuke reactie! Dank je wel Wim!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in