• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Cupcakes met Speculoos Creme

Cupcakes met Speculoos Creme

17 november 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Liefhebbers van Speculoos opgelet: je cupcakes worden extra lekker met een roomkaasfrosting van Speculoos. Je kun natuurlijk elk willekeurig cakebeslag hiervoor maken, voeg alleen aan beetje speculaaskruiden toe voor de smaak. Jazeker, deze cupcakes met Speculoos Creme worden jouw nieuwe favoriet! Zo maak je ze:

Zelf Cupcakes met Speculoos creme maken

Laatst deelde ik het recept voor een van mijn favoriete ontbijtjes, namelijk Baked Oats met Speculoos pasta en koekjes. En toen bleek maar weer hoe ontzettend populair dit merk onder jullie is. Dus bedacht ik om nog een recept hiermee te maken, namelijk deze cupcakes met Speculoos Creme. Ze zijn leuk om te maken, handig om uit te delen en gewoonweg onweerstaanbaar lekker!

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas
recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas

Nog meer heerlijke cupcakes recepten

Smaken deze cupcakes met Speculoos Creme naar meer? Uiteraard vind je nog veel meer recepten met Speculoos op deze website. Maar duik zeker ook eens de keuken in voor het maken van deze cupcakes in Red Velvet Style. Hou je meer van frisse smaken dan ga natuurlijk aan de slag met deze Cupcakes met citroen en lemon curd botercreme. Of ga voor deze Donut Cupcakes met vanille creme!. Hoe dan ook, geniet heerlijk van nog meer heerlijke cupcakes recepten.


Print

Recept: Cupcakes met Speculoos creme

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je cupcakes worden extra lekker met een roomkaasfrosting van Speculoos. Je kun natuurlijk elk willekeurig cakebeslag hiervoor maken, voeg alleen aan beetje speculaaskruiden toe voor de smaak. Jazeker, deze cupcakes met Speculoos Creme worden jouw nieuwe favoriet! Zo maak je ze:

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de cupcakes:

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 el. melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl. Vanille extract
  • ½ tl. speculaaskruiden
  • ¼ tl. kaneel

voor de Speculoos creme:

  • 200 gram stevige roomkaas, bijv. Philadelphia
  • 200 gram Speculoos pasta, bijv. Lotus
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 25 gram poedersuiker
  • paar (hele) Speculoos koekjes, ter decoratie

 Extra:

  • keukenmixer met garde
  • muffintray
  • 10 papieren muffin vormpjes
  • plastic spuitzak of zip-lock zakje.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Zet alvast een muffintray klaar en stop de papieren vormpjes in de holtes.
  2. Als eerste ga je het cake beslag bereiden. Klop de boter, suiker en zout volledig zacht en romig met een keukenmixer op hoge stand, dit duurt ongeveer 10 minuten en is de basis voor elk cakebeslag.
  3. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Tot slot gaat de melk erbij. 
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en kaneel. Spatel dit in delen door het botermengsel. Tot slot giet je de vanille erbij en spatel nog een laatste keer goed door.
  5. Vul de papieren vormpjes met het cupcake beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijsscoop. 
  6. Plaats de muffintray in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. De cupcakes zijn gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens voorzichtig uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
  8. Tijdens het koelen ga je de Speculoos Creme maken. Klop roomkaas luchtig met Speculoospasta en de boter. Tot slot voeg je de poedersuiker toe en zorg dat alles net aan vermengd is. Stop de Speculooscreme in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast (minstens 30 minuten).
  9. Decoreer de cupcakes met de Speculooscreme. Verkruimel een paar Speculooskoekjes over de creme of steek zelfs een volledig Speculoos koekje er in. Serveer de cupcakes direct of bewaar in de koelkast ivm de creme.

Eet smakelijk!Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kip masala uit de slowcooker wilt gaan maken!

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Belgische Keuken, bloem, cupcakes, eieren, kaneel, melk, Nederlandse keuken, roomboter, roomkaas, speculaaskruiden, speculoos, suiker, vanille, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kip Masala uit de slowcooker
Volgend bericht: Spruitjes schotel met gnocchi »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee