Het is vandaag Hemelvaartsdag en er is een hele grote kans dat je vandaag lekker vrij bent. Ben je in de mood om lekker wat koekjes te gaan bakken, dan zijn deze pindakaaskoekjes met chocolade een aanrader. Je hebt er niet veel voor benodigd maar ze zijn bovenal heel erg lekker!
Zelf pindakaaskoekjes met chocolade maken
Het is waarschijnlijk de combinatie tussen de hartige pinda’s en zoete en pure chocolade stukjes die dit koekje zo onweerstaanbaar maken. Heb je nu geen chocolate chips (druppels) in huis, dan kun je ook gerust een reep (pure) chocolade in stukjes hakken en die door het koekdeeg heen kneden. Het is een lekker dikke cookie met knapperige stukjes en een beetje zacht van binnen. Perfectie noemen we dat.Ze zijn niet heel zoet van smaak maar deze pindakaaskoekjes met chocolade zijn bovenal gewoon heel makkelijk om te maken.
Nog meer koekjes met pindakaas of chocolade
Nu is het geen geheim dat wij thuis enorm fan zijn van zelf koekjes maken en je vindt er dan ook tal van recepten voor op deze website. Zo dus ook meer koekjes met pindakaas of chocolade. Probeer ook eens deze pindakaas koekjes met abrikozen. Die zijn ook erg fijn. Of ga voor een XXL Chocolate-chip cookie om te delen. Voor het ontbijt is dit mini appeltaartje met pindakaas een aanrader! Liever vegan pindakaaskoekjes maken? Probeer dan eens deze variant met appel. Veel bakplezier alvast!
Recept: Pindakaaskoekjes met chocolade
- Prep Time: 10 min + koelen
- Cook Time: 12 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 16 stuks 1x
- Category: koekjes
- Method: bakken
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 250 gram bloem
- 2 tl maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout (als dit niet in je pindakaas zit)
- 225 gram pindakaas
- 125 gram fijne suiker
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 100 gram fijne suiker
- 2 eieren
- 2 el melk
- 2 tl vanille extract
- 100 gram chocolate chips
- 50 gram ongezouten pinda’s
Extra:
- Keukenmixer met bisschopsspatel (koekjesklopper)
- bakpapier
- ijsscoop
Instructions
- Roer in een grote mengkom bloem, maizena, bakpoeder en zout goed door elkaar.
- In de mixerkom stop je pindakaas, fijne suiker, gesmolten roomboter, eieren, melk en vanille extract en klop net aan door elkaar tot een smeuige massa. Voeg daarna het bloemmengsel toe en laat op middelhoge stand tot een egaal koekjes deeg kloppen.
- Voeg tot slot de chocolade en pinda’s toe en klop nog even door om te vermengen.
- Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Scoop 8 grote bollen van het deeg, niet afstrijken. Plaats deze evenredig (3-2-3) op de bakplaat en druk de bollen iets platter met de palm van je hand. Let op, je wilt niet dat het gaat uitscheuren. Bak de pindakaaskoekjes met chocolade gedurende 12 minuten af in de oven. Het resterende deeg kun je tussentijds het beste in de koelkast bewaren.
- Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes minstens 5 minuten op de warme bakplaat staan, dit houdt ze lekker zacht van binnen. Verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen.
- Vervolgens scoop je een nieuwe batch koekdeeg op de plaat en bak deze ook af.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze superfijne pindakaaskoekjes met chocolade wilt gaat maken!
Geef een reactie