• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

25 augustus 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Laatst deelde ik een recept voor de Italiaanse Amaretti koekjes gemaakt van (bittere) amandelen. Het tedere koekje is een liefhebber van velen en ik besloot dan ook om een variatie hierop te maken. En dat werden dus deze Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade in het midden. Zet jij de oven alvast aan?

Hazelnoot Amaretti koekjes maken

Deze dame is dol op zelfgemaakte koekjes en ik bak dan ook graag wat lekkere Italiaanse koekjes voor bij de koffie. Naast het basisrecept voor Amaretti koekjes met amandelmeel maken kun je dus nu ook aan de slag met deze Italiaanse hazelnootkoekjes. Ze bevatten geen tarwebloem, maar bestaan uit gemalen hazelnoten met eiwitten. Deze hazelnoot amaretti koekjes met chocolade waren bij ons thuis meteen een hit en moest ik dus ook met jullie delen.

recept hazelnoot amaretti koekjes © bettyskitchen.nl
recept hazelnoot amaretti koekjes © bettyskitchen.nl

Nog meer Italiaanse koekjes en dolci

Heb jij ook lekkere trek gekregen? Naast deze Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade heb ik nog veel meer lekkere Italiaanse koekjes en dolci recepten op deze website staan. Want ken jij de knapperige en dubbel gebakken Italiaanse cantuccini koekjes al? En laten we dan ook de echt typische Italiaanse taarten zoals ricotta taart (met chocolade) of een verrukkelijk citruscake niet vergeten.

Benieuwd hoe de video voor deze hazelnoot amaretti koekjes maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

recept hazelnoot amaretti koekjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken je de zachte Italiaanse Amaretti koekjes al? Naast de standaard variant met amandelen maakt ik nu ook een hazelnoot amaretti koekje met chocolade in het midden. Deze wil je ook proeven!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 300 gram (blanke) hazelnoten
  • 1 el. maizena
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el. cacao poeder
  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • snufje zout,
  • 1 el. Frangelico hazelnoot likeur (of gebruik Monin hazelnoot siroop)
  • 50 gram poedersuiker
  • handjevol (mini) chocolate chips (of gebruikt gehakte pure chocolade)

Extra:

  • Foodprocessor of hakmolentje
  • keukenmixer met garde
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de hazelnoten in een foodprocessor en hak deze binnen 30 seconden fijn. Een klein hakmolentje werkt ook al zal je dit dan in 2 -3 porties moeten doen. 
  3. Voeg daarna de suiker, maizena en cacao toe en zet weer even kort aan om te vermengen en fijn te malen. Ook weer max 30 seconden ivm de warmte (we willen geen notenpasta maken). Leg de fijngehakte hazelnoten op een ruim bord om even af te koelen. 
  4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een vetvrije kom.
  5. Voeg nu het hazelnotenmengsel en amaretto toe aan de stijfgeklopte eiwitten en spatel rustig door. Het zal behoorlijk indikken en zelfs op smeuïg notenspijs gaan lijken. Verdeel het deeg in tweeën en vorm hier 2 dikke rollen van met een doorsnede van 3 cm.
  6. Stop de poedersuiker in een breed bord en wentel hier de rollen doorheen. Leg op een snijplank en snijd elke rol in 8 plakjes. Wentel de snijvlakken ook door de poedersuiker en rol daarna snel met je handen tot een balletje. Leg ze evenredig op de bakplaat.
  7. Druk de balletjes een beetje plat met de palm van je hand en druk met je duim in het midden een beetje in. Ik gebruik 4 chocolate chips (doorsnede 1 cm) per koekje. Leg er 1 met de bolle kant omlaag en daarna 3 stuks in een soort tentje, tegen elkaar aan erbovenop. Als de chocolade straks smelt heb je een grote druppel op het koekje liggen namelijk. Maar een dik vierkant blokje pure chocolade werkt ook prima.
  8. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de hazelnoot amaretti koekjes gedurende 12-16 minuten, of tot de scheurtjes bruin worden.
  9. Haal uit de oven, laat 1 minuut staan op de warme plaat en verplaats daarna de Italiaanse hazelnootkoekjes naar een rooster en laat volledig afkoelen. Je kunt ze hierna gerust 1 week in een koektrommel bewaren.

Eet smakelijk! Groetjes.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hazelnoot amaretti koekjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Italiaanse hazelnootkoekjes ofwel hazelnoot amaretti koekjes.

recept hazelnoot amaretti koekjes © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: amaretti, Amaretto, cacao, chocolade, eieren, eiwitten, Frangelico, Glutenvrij, hazelnoten, Italiaanse Keuken, likeur, maizena, Monin, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hele Roodbaars op de grill
Volgend bericht: Speltbrood met zuurdesem maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee