Print

Recept: Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken je de zachte Italiaanse Amaretti koekjes al? Naast de standaard variant met amandelen maakt ik nu ook een hazelnoot amaretti koekje met chocolade in het midden. Deze wil je ook proeven!

Ingredients

Scale
 • 300 gram (blanke) hazelnoten
 • 1 el. maizena
 • 150 gram fijne kristalsuiker
 • 1 el. cacao poeder
 • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
 • snufje zout,
 • 1 el. Frangelico hazelnoot likeur (of gebruik Monin hazelnoot siroop)
 • 50 gram poedersuiker
 • handjevol (mini) chocolate chips (of gebruikt gehakte pure chocolade)

Extra:

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Stop de hazelnoten in een foodprocessor en hak deze binnen 30 seconden fijn. Een klein hakmolentje werkt ook al zal je dit dan in 2 -3 porties moeten doen. 
 3. Voeg daarna de suiker, maizena en cacao toe en zet weer even kort aan om te vermengen en fijn te malen. Ook weer max 30 seconden ivm de warmte (we willen geen notenpasta maken). Leg de fijngehakte hazelnoten op een ruim bord om even af te koelen. 
 4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een vetvrije kom.
 5. Voeg nu het hazelnotenmengsel en amaretto toe aan de stijfgeklopte eiwitten en spatel rustig door. Het zal behoorlijk indikken en zelfs op smeuïg notenspijs gaan lijken. Verdeel het deeg in tweeën en vorm hier 2 dikke rollen van met een doorsnede van 3 cm.
 6. Stop de poedersuiker in een breed bord en wentel hier de rollen doorheen. Leg op een snijplank en snijd elke rol in 8 plakjes. Wentel de snijvlakken ook door de poedersuiker en rol daarna snel met je handen tot een balletje. Leg ze evenredig op de bakplaat.
 7. Druk de balletjes een beetje plat met de palm van je hand en druk met je duim in het midden een beetje in. Ik gebruik 4 chocolate chips (doorsnede 1 cm) per koekje. Leg er 1 met de bolle kant omlaag en daarna 3 stuks in een soort tentje, tegen elkaar aan erbovenop. Als de chocolade straks smelt heb je een grote druppel op het koekje liggen namelijk. Maar een dik vierkant blokje pure chocolade werkt ook prima.
 8. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de hazelnoot amaretti koekjes gedurende 12-16 minuten, of tot de scheurtjes bruin worden.
 9. Haal uit de oven, laat 1 minuut staan op de warme plaat en verplaats daarna de Italiaanse hazelnootkoekjes naar een rooster en laat volledig afkoelen. Je kunt ze hierna gerust 1 week in een koektrommel bewaren.

Eet smakelijk! Groetjes.