Zijn jullie ook zo dol op speculoos? De kids hebben een nieuwe kindebakboek ontvangen met daarin een recept voor Speculoos koeken met chocoloate chips. Lekkere grote chocolate chip cookies met speculoos pasta verrassing in het deeg en stukjes speculoos koekjes op de bovenkant. Ze waren echt een hit thuis!
Koekjes bakken met kinderen
Laura’s Bakery staat bekend als DE bakblog van Nederland en haar kookboeken en recepten komen regelmatig voorbij op deze site. Zo maakte ik met mijn dochter onze allereerste receptvideo voor koekjes met M&Ms uit het eerste Kinder Bakboek. En nu gingen we aan de slag met het maken van deze Speculoos koeken met chocolate chips uit het Kinderbakboek 2. Want Speculoos zal het bij ons in huis nooit aan ontbreken: wij zijn er alle 4 dol op namelijk. De koeken hebben binnenin een kleine verrassing omdat we ze gaan vullen met speculoospasta. En de bekendek knapperige Speculoos koekjes hakken we in stukken en drukken we op de buitenkant voor een extra bite. Fans van Speculoos zouden ook eens dit Baked Oats ontbijt recepten moeten uitproberen! Enjoy!
Over het Kinderbakboek 2 van Laura’s Bakery
Mijn kids zijn nog steeds heel blij met het eerste allereerste Laura’s Bakery Kinderbakboek dat uit is gekomen. Dus wij zaten ook echt met smart uit te kijken naar deel 2 natuurlijk. In dit Het Kinderbakboek 2 vindt je 30 nieuwe recepten voor heerlijke cake, taarten, koekjes, toetjes en ook hartige hapjes. Speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 5 jaar om zo stap voor stap de fijne kneepjes van het bakken leren. Zowel de ingrediënten en de bereidingswijze zijn voorzien van duidelijke tekeningen. En uiteraard zit er ook een foto van het eindresultaat bij. Ook dit boek kun je weer lekker plat neerleggen door de ringband. En de bladzijdes zijn dikker en gladder waardoor de kids het boek ook minder snel vies of stuk maken. Deze keer kun je aan de slag met bijvoorbeeld dino koekjes, gummiebeer ijsjes en speculook koeken met chocolate chips. Maar ook hartige kaas pretzels tot knakworst broodjes. Ook dit deel is weer zo ontzettend leuk geworden.
Bestel hier het Kinderbakboek 2:
Recept: Speculoos koeken met chocolate chips
Deze koeken zijn gevuld met speculoospasta aan de binnenkant en gedecoreerd met speculooskoekjes aan de buitenkant. Dat is nog eens een lekkere verrassing.
- Prep Time: 20 min. + 3 uur rusten
- Cook Time: 2x 15 min.
- Total Time: 3 uur en 50 minuten
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Koekjes
- Method: bakken
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 30 gram fijne suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 220 gram bloem
- snufje zout
- 1 tl bakingsoda
- 100 gram witte chocolate chips
- 12 volle theelepels speculoos pasta
- paar speculoos koekjes, in stukjes
Extra:
- Keukenmixer (met bischopsspatel koekjesgarde)
- huishoudfolie
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructions
- Stop de roomboter, lichtbruine suiker en fijne suiker in de mixerkom. Mix deze met de ‘koekjesklopper’ gedurende 5 minuten tot een romig geheel.
- Voeg daarna het ei en vanille extract toe en blijf mixen tot deze volledig zijn opgenomen.
- Met de bloem met zout en baking soda door elkaar. Stop in de mixerkom en meng het goed tot een stevig deeg. Tot slot voeg je de witte chocolate chips toe en mix deze kort door het deeg.
- Verpak het deeg luchtdicht in een stuk huishoudfolie en laat 2 -3 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hetelucht).
- Verdeel het gekoelde deeg in 12 stukken en vorm er ballen van. Hak de balletjes doormidden en druk ze een klein beetje uit tot plakjes.
- Op 1 plakje leg je een volle theelepel speculoospasta en dek af met het tweede plakje. Druk daarna de randen goed op elkaar en draai voorzichtig tussen je handen tot weer een balletje. Let op! de koekjes lopen flink uit, dus plaats maximaal 6 gevulde balletjes tegelijk op de bakplaat.
- Druk tot slot de stukjes speculoos koek in de deeg balletjes en schuif in de oven gedurende 14-16 minuten of tot de randjes goudbruin kleuren.
- Laat de speculoos koeken een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen. Bak vervolgens de 2e batch ook in de oven.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Speculoos koeken met chocolate chips uit het Laura’s Bakery Kinderbakboek 2 wilt maken!
Geef een reactie