• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Snelle pangranola

Snelle pangranola

25 januari 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wij zijn grote fan van zelf granola maken. Maar naast een bereiding in de oven kun je granola ook heel snel en eenvoudig in een koekenpan bereiden. Deze snelle pangranola breng je op smaak met bijvoorbeeld pecannnoten en rozijnen. Yummmmm

Zelf granola met eiwit maken

Wij maken hier thuis regelmatig granola in de oven klaar! Het is namelijk echt ideaal om een pot vol ontbijtgranen op voorraad te hebben, die je toevoegt aan je yoghurt ontbijtjes. Granola is licht krokant met havermout in de basis en een vleugje kaneel en noten. Voor de liefhebber voeg je ook nog wat gedroogd fruit, zoals rozijnen, toe. Granola krijgt zijn zoetjes doordat het gebakken wordt in een mengsel van olie en bijv. honing. Naast een ruim half uur bakken op een bakplaat in de oven, kun je ook een easy en supersnelle granola in de koekenpan bereiden. Deze zogehete snelle pangranola heeft slechts 10 minuten benodigd namelijk. Ideaal voor als je weinig tijd hebt of zelfs van een beetje ‘warme’ granola houdt.

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl
recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere havermout ontbijtrecepten

Behalve deze easypeasy en super snelle granola kun je nog meer lekkere havermout ontbijtjes maken. Wat dacht je van deze Tropical crumble met zomerfruit? Heerlijk met een lepeltje kwark of yoghurt. Chocolade liefhebbers kunnen aan de slag met deze Oreo Baked Oats met roomkaas vulling! En wat dacht je van dit smeuige pompoenbrood met roomkaas en frosting! Dat is echt een soort guilty pleasure ontbijt! Wist je dat je met havermout ook heerlijke ontbijttaartjes kunt maken? Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Snelle pangranola maken

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zo kun je easypeasy en supersnel granola bereiden in een koekenpan. Met dit recept voor snelle pangranola met pompoenpitten, rozijnen en kaneel zit je altijd goed voor een voedzaam ontbijt. Glutenvrij, lekker warm uit de pan en boordevol vezels en eiwtten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 – 6 porties 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gr (grove) havermoutvlokken
  • 2 el water
  • 1 el kokosolie
  • 60 gr pecannoten (of andere noten)
  • 30 gr pompoenpitten
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 30 gr rozijnen

Extra:

  • koekenban met anti-aanbaklaag
  • houten pollepel
  • pot met deksel

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in de koekenpan op medium vuur. Schud de pan heen en weer om de olie te verdelen. Strooi hier de havermout overheen en lepel er direct het water over. Gebruik de houten lepel om het geheel door te roeren. Rooster dit gedurende 7-8 minuten en blijf regelmatig roeren.
  2. Breek de peccannoten in stukjes en voeg samen met de pompoenpitten en kaneel toe aan de havermout. Roer ook dit regelmatig door en laat 5 minuten roosteren.
  3. Zet nu het vuur uit en schenk meteen de honing uit over de gehele pan. Roer de snelle pangranola goed door gedurende 1 minuut zodat de honing alles goed bedekt heeft en een beetje karameliseert.
  4. Laat de granola rechtstreeks uit de pan op een groot glijden en laat 30 minuten afkoelen. Roer er daarna de rozijnen doorheen.
  5. Heerlijk met bijvoorbeeld (plantaardige) yoghurt of kwark. Wat je niet meteen opeet kun je het beste in een potje met deksel bewaren. (Max. 1 week).

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze snelle pangranola met pecannoten en kaneel thuis wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: Glutenvrij, havermout, honing, kaneel, kokosolie, ontbijt, pecannoten, pompoenpitten, rozijnen, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf Runderbouillon maken
Volgend bericht: ‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee