Yes, Betty is weer eens koekjes wezen bakken met dochterlief. Deze keer gingen we aan de slag met Oreo cookies die overigens geheel vegan bleken te zijn. Dus bedacht ik om er dan ook maar meteen vegan chocolade koekjes mee te gaan maken. Geniet dus heerlijk van dit recept voor vegan Oreo Chocolate Chip Cookies want die smaken wel naar meer!
Vegan chocolade koekjes met Oreo’s maken
Ik krijg wel vaker de vraag hoe je het beste eieren kunt vervangen in recepten. Maar dit hangt echt volkomen af van het soort baksel en eindresultaat. In een zachte cake kun je bijvoorbeeld gerust een zogehete ‘chia-egg’ maken want het eindresultaat is ook lekker zacht. Bij knapperige koekjes vind ik dat simpelweg meer vetten toevoegen al voldoende is. Dit trucje pastte ik al toe bij het maken van vegan bananabread en kan ook prima bij het maken van deze vegan oreo chocolate chip cookies. Tahini is een pasta van sesamzaadjes en zit boordevol goede vetten. Gecombineerd met kokosolie en lekker veel chocolate chips maak je zo verrukkelijke dikke en smeuïge vegan chocolade koekjes met oreo’s on top!
Nog meer recepten met Oreo Cookies
Hier in Betty’s Kitchen zijn wij dol op Oreo Cookies! We hebben er dan ook diverse recepten mee gemaakt en die wil jij ook vast proeven. Want naast deze vegan Oreo Chocolate Chip Cookies, doen ze het ook heel goed in dit vegan Oreo Baked Oats ontbijt! Speciaal voor Valentijnsdag gingen wij aan de slag met het maken van deze Oreo Cheesecake Balls met frambozen! Liefhebbers van croissants kunnen hun hart ophalen met deze Croissants met chocolade. Wist je dat Oreo Cookies ook erg lekker zijn als smaakmaker in homemade notenpasta? Check hier alle recepten met deze befaamde ronde koekjes.
Recept: Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies
Wist jij dat Oreo’s vegan zijn? Dat maakt een van werelds meest beroemde koekjes een uitstekend smaakmaker voor homemade vegan koeken! Deze double chocolate chip cookies met stukjes Oreo ‘on top’ zijn heerlijk voor de lekkere trek. De kokosolie en tahin zijn een goede vervanger voor eieren en binden deze vegan chocolade koekjes helemaal samen.
- Prep Time: 5 min. + 30 min. koelen
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 50 minuten
- Yield: 10– 12 stuks 1x
- Category: koekjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Vegan
Ingredients
- 100 gr kokosolie, gesmolten
- 100 gr plantaardige melk
- 100 gr tahin
- 100 gr fijne suiker
- 50 gr bruine suiker
- 175 gr bloem
- 20 gr maizena
- ½ tl baking soda
- 100 gr vegan chocolate chips *
- 3 stuks Oreo Cookies
Extra:
- bakpapier
- ijsscoop
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
- Roer in een grote mengkom de kokosolie, melk, tahin, fijne suiker en bruine suiker goed door elkaar. Dit kan gerust met een houten lepel of garde. Roer in een separate kom de bloem met de maizena en baking soda goed door elkaar. Voeg de droge mix toe aan de natte mix en roer goed door elkaar. Tot slot spatel je de chocolate chips goed door het beslag heen.
- Scoop met een ijsbolletjestang ongeveer 10 -12 bolletjes beslag op de bakplaat. Zorg dat ze minstens 4 cm uit elkaar liggen. Past dit niet op 1 plaat, bak dan in 2 delen.
- Breek de oreo cookies in grove stukken en steek deze bovenop de bolletjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak de vegan Oreo Chocolate Chip cookies in 15 minuten af. Laat daarna 30 minuten op de warme bakplaat afkoelen.
- Bewaar volledig afgekoelde koekjes in een koektrommel op een koele en donkere plek. Je kunt ze gerust een week bewaren namelijk.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
* Chocolate chips ofwel chocolade ‘druppels’ kunnen ook vervangen worden door kleine blokjes of zelfs fijngehakte chocolade. Je kunt in dit recept zowel pure, melk, witte of een combinatie van bijv. pure en witte chocolade gebruiken.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Oreo Chocolate Chip Cookies wilt maken!
Geef een reactie