Ben je op zoek naar een makkelijk taart voor pasen? Deze no bake paas taart met advocaat is knalgeel van kleur, bevat alcohol en slagroom en is er zeker eentje om van te smullen! Pasen vieren met volwassenen is in een klap een stuk leuker geworden!
No bake Paas taart met advocaat mousse
De paasdagen komen er alweer bijna aan en jullie weten dat ik er dan graag op los bak en mix voor overheerlijke hapjes of taarten! Een paar weken geleden zag ik een knalgele paas taart met advocaat voorbij komen en die MOEST ik simpelweg meteen gaan maken en uitproberen! De credit voor deze paastaart gaan naar Susan Aretz! Zij is levensgenieter van de bovenste plank en tevens auteur van het kookboek Borreltijd. En als zij dan handen uit mouwen steekt voor een taart, dan is het ook niet geheel verbazend dat deze een goede scheut advocaat eier-likeur bevat. Ik gaf er qua toppings alleen een eigen twist aan door grote luxe chocolade eieren gevuld met advocaat nog toe te voegen (LaPlace). Maar laat het duidelijk zijn: deze no-bake taart met advocaat mousse is om van te smullen! Oh en mocht je het nog niet helemaal door hebben: het gele goedje advocaat bevat flink wat alcohol dus deze taart is niet geschikt voor zwangere dames en kleine kinderen. Maar gelukkig heb ik nog veel meer lekkere taarten voor Pasen op de site staan!
Nog meer recepten voor tijdens Pasen
Behalve een heerlijke taart maken voor pasen, vind je op deze website nog veel meer lekkere recepten voor tijdens pasen! Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van deze zoete EN hartige filodeeg taartjes voor Pasen! Ook lekker: bak wafels voor het paasontbijt en top deze af met yoghurt en een gehalveerde perzik! Zo krijg je regelrechte Paas wafels om van te smullen! Ook lekker geel van kleur en zeer smakelijk zijn deze frisse citroen tartelettes van Jadis! Of verras iedereen aan tafel met een echte Paasbrood pudding met kersen en amandelen! Zo ontzettend lekker door al dat amandelspijs! En als je deze paas taart met advocaat gemaakt hebt , laat je me dan even weten of jij hem ook zo lekker vindt? Groetjes, Betty!
Recept: Paas Taart met Advocaat
Ben je op zoek naar een makkelijk taart voor pasen? Deze no bake paas taart met advocaat is knalgeel van kleur, bevat alcohol en slagroom en is er zeker eentje om van te smullen! Pasen vieren met volwassenen is in een klap een stuk leuker geworden! Top af met chocolade eitjes of geschaafde chocolade naar wens.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: (4 uur opstijven)
- Total Time: 4 uur en 20 minuten
- Yield: 10 personen 1x
- Category: Pasen
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
Voor de paas taart:
- 5 blaadjes gelatine
- 200 gram havermoutkoekjes
- 80 gram gesmolten boter
- 400 gram slagroom + extra
- 3 el fijne suiker
- 1 tl vanille
- 300 gram advocaat (op kamertemperatuur)
Voor de decoratie:
- 250 ml slagroom
- 3 el fijne suiker
- 1 zakje klopfix
- Paas chocolade decoratie (bijv. paaskuikens, paaseieren etc)
- optioneel: pure chocola, geschaafd
Extra:
- Foodprocessor
- keukenmixer
- springvorm van 18 cm
- bakpapier
Instructions
- Stop als eerste de gelatine blaadjes in een groot glas met koud water en laat min. 10 minuten weken.
- Bekleed vervolgens de bodem EN opstaande rand van de springvorm met bakpapier. Knip het bakpapier voor de bodem bij op maat en gebruik de rest om lange stroken van de knippen en plak deze met een beetje boter of bakspray langs de binnenkant van de opstaande rand. Zo komt de Paastaart straks makkelijker los uit de vorm.
- Stop de koekjes in de foodprocessor en maal helemaal fijn. Ondertussen smelt je de roomboter in een pannetje. Voeg hier een koekkruimels bij en roer goed door om alles met elkaar te vermengen. Stort dit uit op de bodem van de springvorm, strijk uit en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om vast af te koelen.
- Om de gele mousse te maken klop je 400 gr slagroom met de suiker en vanille helemaal net niet volledig stijf, met behulp van een keukenmixer met garde.
- Ondertussen verwarm je 2 extra eetlepels vloeibare slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe. Laat alroerende smelten in de slagroom. Giet hier vervolgens de advocaat bij en roer het geheel goed door elkaar.
- Schep het advocaat mengsel nu vervolgens rustig door de opgeklopte slagroom. Niet teveel roeren maar wel zorgen dat alles goed vermengd is en je geen klontjes hebt. Giet de mousse nu op de koekjesbodem, strijk egaal uit, dek de vorm af met folie en plaats de Paas taart 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
- Voor het serveren verwijder je de springvorm en plaats de taart op een taartschaal. Nu ga je aan de slag met de toppings.
- Klop 250 ml slagroom lobbig in de keukenmixer. Voeg de suiker en zakje klopfix toe en blijf kloppen tot de slagroom stijf is. Schep in een spuitzakje (met kartelmond) en decoreer de taart met een paar flinke toeven slagroom. Decoreer vervolgens de taart met bijvoorbeeld paas chocolade decoratie, zoals eieren, kuikentjes, gehakte of geschaafde chocolade, sprinkles etc.
Fijne paasdagen! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Paas Taart met advocaat wilt gaan maken!
Saskia
Ik heb deze afgelopen week gemaakt voor Pasen, weliswaar met een glutenvrije cake bodem, maar echt super lekker! Een aanrader!! Dankje
Betina Oostveen
super leuk om te horen dit!!
Lonneke
Mooie taart maar hoeveel gelatine gebruikt u exact? Er zijn namelijk verschillende maten in gelatine.
Betina Oostveen
Hi Lonneke,
ik gebruikte de bladgelatine van Dr. Oetker. Dus 5 blaadjes is circa 8 gram.