Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!
Zelf saucijzenbroodjes maken
Elke Nederlander kent deze bladerdeeg broodjes met een gekruid gehakt wel. Bij de Hema staat men op koude dagen gerust in de rij om de laatste saucijzenbroodjes te kunnen bemachtigen. Mijn collega’s en ik hebben er immers ook vaak genoeg gestaan als we wat te vieren hadden. Maar wist je dat je saucijzenbroodjes ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Dit is de reden dat ik steevast een doosje vierkante bladerdeeg lapjes in de diepvries heb liggen. Slinger alleen nog even de oven aan, kneed wat gehakt, geweekt brood en kruiden door elkaar en maak bladerdeeg broodjes met een staafje gekruid gehakt. Je kunt de saucijzenbroodjes na het bakken ook nog halveren en op een grote schaal serveren, je hebt dan 16 stuks overheerlijke borrelhapjes.
Nog meer heerlijke recepten met worst of gehakt
Niet alleen zijn wij thuis enorm fan van saucijzenbroodjes maken, maar uiteraard is de combinatie van gehakt en worst als vulling altijd lekker. Maak bijvoorbeeld ook eens zelf meatloaf met een eitje er in! En wat dacht je van deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus – Albondigas genoemd! Of ga je voor deze oer-Hollandse en winterse “moeders gehaktballen‘ met rode bietjes. Daarnaast is voor een dagje ‘balansen’ deze courgetti met worst ook een aanrader! Eet smakelijk alvast!
Recept: Saucijzenbroodjes maken
Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met een rolletje van gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!
Ingredients
- 8 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 3 sneetjes (oud) witbrood, zonder korst
- 100 ml melk
- 300 gram (half-om-half) gehakt
- 1 eidooier
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 ½ tl worchestershire saus
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 1 ei, geklopt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht – check de verpakking van het deeg). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Week de sneetjes witbrood in de melk gedurende een paar minuten.
- Stop het gehakt, eidooier, knoflook, worchestershire saus, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper in een kom. Kneed het geweekte brood zachtjes uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed het geheel met de hand door elkaar.
- Verdeel het gekruide gehakt in 8 stuks (tip: weeg het af!). Rol elk stukje gehakt tot een staaf en druk deze een beetje plat. Maar let op dat deze niet langer is dan het bladerdeeg.
- Leg een staaf gehakt op een helft van het bladerdeeg. Bevochtig de randen met water en sla de andere helft er overheen. Druk de randen goed aan. tip: gebruik een klein vorkje om de langste zijde goed op elkaar te drukken. De korte ‘zijkantjes’ hoef je niet met het vorkje in te drukken. Plaats de bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt op de bakplaat.
- Kluts tot slot het extra ei en bestrijk hiermee de bovenzijden. Bak vervolgens de saucijzenbroodjes af gedurende 15 – 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant in ieder geval mooi goudbruin is. Serveer het liefst warm.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt, ook wel saucijzenbroodjes genaamd, wilt gaan maken!
Geef een reactie