• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Loempias met champignons en kaas

Loempias met champignons en kaas

1 december 2025 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Op deze Meatless Monday maakte ik gevulde loempias met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

Heerlijke hartige loempia’s met champignons en kaas

Ik dacht altijd dat zelf loempia’s maken heel ingewikkeld is en veel tijd zou kosten, maar dat is dus helemaal niet zo. Deze vegetarische loempias met champignons en gehakt zet je in een mum van tijd op tafel. Onlangs at ik een vergelijkbaar gerecht in een restaurant en dat was zo lekker dat ik me direct voornam dit ook eens thuis te maken. Het is die heerlijke hartige combinatie van oude kaas, champignons en cashewnoten die dit gerecht zo bijzonder maken. Je kunt overigens naar eigen wens ingrediënten toevoegen die je nog in de groentelade van de koelkast hebt liggen of gewoon lekker vindt.

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met filodeeg

Wist je dat je met filodeeg heerlijke gerechten kunt bereiden? Als je dit recept voor loempias met champignons en kaas een succes vond, dan heb ik nog meer lekkers voor je! Maak eens deze spanakopita (Grieke spinazietaart)! Maar deze samosa’s met papaja en geitenkaas zul je dan ook vast en zeker ook te waarderen! Deze Marokkaanse Bastilla met kip is ook een echte aanrader! Ben je liefhebber van zoet? Dan zou je ook eens deze tropische strudel met dadels en banaan kunnen maken! En wat dacht je van de bekende ‘baklava’ met pistachenoten of walnoten maken?


Print

Recept: Loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 8 vellen filodeeg (ontdooid indien uit de vriezer)
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram oude kaas
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Knip of snij de peterselie ook alvast fijn. Hak de cashewnoten wat kleiner. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons en uien, totdat de uien glazig worden. 
  3. Schep de champignons, ui, knoflook, oude kaas, cashewnoten en peterselie in een kom. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak. 
  4. Pak 1 vel filodeeg en bestrijk die met wat olie. Vervolgens leg je een ander vel erop en die bestrijk je ook. Leg een flinke schep van de vulling in het midden. Pak de zijkanten en vouw die net over het mengsel richting het midden. Vervolgens rol je de loempia vanaf de onderkant op. Dit herhaal je ook voor de andere loempia’s. 
  5. Bestrijk de loempia’s rondom met olie en leg ze op het bakpapier. Strooi de sesamzaadjes eroverheen. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze licht afkoelen voordat je ze serveert. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische loempias met champignons en kaas wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cashewnoten, champignons, filodeeg, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, loempia, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, peterselie, sesamzaad, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#SINTERKLAAS

recepten voor Sinterklaas

De sint is weer in het land!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept kruidige perentaart met yoghurt en fivespices © bettyskitchen.nl

Kruidige Perentaart met yoghurt

recept sint maarten koek met chocolade snoep leftovers © bettyskitchen.nl

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept indonesische gehaktballetjes maken

Indonesische gehaktballetjes

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?