Wie denkt dat een broodlunch saai is heeft zeker nog geen kijkje genomen bij onze lunch recepten?! Want zeg nou zelf: lunchen met brood met paprika spread en burrata is toch alles behalve saai?!
Lunchen met burrata op brood
Tijdens de lunch kan ik heerlijk genieten van een boterham, toast of club sandwich! Hummus komt dikwijls als beleg voorbij. Evenals geprakte avocado. Maar dit brood met paprika spread en burrata is mijn nieuwste verslaving! Mozzarella zul je ongetwijfeld al kennen. Maar ken je ook al zijn grotere zus Burrata? Dat is een grotere bol verse Italiaanse kaas, met een zachte romige vulling, genaamd ‘stracciatella‘. Dit is heerlijk als broodbeleg, door een salade, op een pizza etc.! Daarom zette ik ook 20x recepten met burrata op een rijtje, zodat jullie heerlijk van kunnen genieten van deze burrata kaas!
Nog meer lunch recepten met brood
Krijg je geen genoegen van dit brood met paprika spread en burrata kaas? WIj hebben nog veel meer lekkere lunch recepten met brood op de site staan! Zo kun je lekker genieten van bijvoorbeeld een bagel met roomkaas en Parmaham. Zet je tanden in een clubsandwich met kalkoen. Of ga aan de slag met een klassiek broodje rosbief maken! Ook lekker idee voor een lunch for two: een borrelplank met 4x crostini met kaas maken. Zo zie je maar: brood is nog steeds geweldig als lunch en je kunt er volop mee varieeren!
Recept: Brood met paprika spread en burrata
Tijdens de lunch lekker genieten van een boterham 2.0? Maak dan eens zuurdesem (toast) met een vegetarische paprika spread en serveer hier burrata kaas op. Zo lekker en op en top Italiaans genieten voor de lunch!
- Prep Time: 10 min
- Total Time: 10 minuten.
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
Voor de paprika spread:
- 1 grote geroosterde puntpaprika (uit pot)
- 1 grote rijpe avocado
- 2 tl verse citroensap
- 4 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
- peper & zout
Voor erbij:
- 4–8 sneetjes brood (liefst zuurdesem)
- 1 grote bol burrata
- paar kleine verse basilicum blaadjes
- vers gemalen zwarte peper
- olijfolie extra vierge
Instructions
- Spoel de geroosterde punt paprika af onder de kraan en laat uitlekken. Dep goed droog. Snijd een klein stukje van de punt er af en snijd dit in piepkleine blokjes voor decoratie. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit.
- Stop de paprika, avocado en citroensap in een foodprocessor en maal dit fijn tot een oranjerode spread. Roer hier de basilicum doorheen en breng op smaak met peper & zout.
- Lepel de paprika spread over de sneetjes brood. Snijd de burrata in parten en verdeel deze over het brood. Top af met een paar kleine basilicum blaadjes en de piepkleine blokjes paprika.
- Druppel er tot slot een beetje extra vierge olijfolie overheen en serveer direct.
- Je kunt de restant van de spread direct in een afgesloten bakje doen en max. 1 dag in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
Notes
Variatietip. Rooster het brood vooraf in de oven en smeer in met een knoflook teentje. Bekijk hier het recept voor zelf bruschetta maken.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je brood met paprika spread en burrata wilt gaan maken!
Geef een reactie