Print

Recept: Brood met paprika spread en burrata

Tijdens de lunch lekker genieten van een boterham 2.0? Maak dan eens zuurdesem (toast) met een vegetarische paprika spread en serveer hier burrata kaas op. Zo lekker en op en top Italiaans genieten voor de lunch!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Total Time: 10 minuten.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de paprika spread:

  • 1 grote geroosterde puntpaprika (uit pot)
  • 1 grote rijpe avocado
  • 2 tl verse citroensap
  • 4 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 48 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 grote bol burrata
  • paar kleine verse basilicum blaadjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Spoel de geroosterde punt paprika af onder de kraan en laat uitlekken. Dep goed droog. Snijd een klein stukje van de punt er af en snijd dit in piepkleine blokjes voor decoratie. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. 
  2. Stop de paprika, avocado en citroensap in een foodprocessor en maal dit fijn tot een oranjerode spread. Roer hier de basilicum doorheen en breng op smaak met peper & zout.
  3. Lepel de paprika spread over de sneetjes brood. Snijd de burrata in parten en verdeel deze over het brood. Top af met een paar kleine basilicum blaadjes en de piepkleine blokjes paprika. 
  4. Druppel er tot slot een beetje extra vierge olijfolie overheen en serveer direct

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: Je kunt de restant van de spread direct in een afgesloten bakje doen en max. 1 dag in de koelkast bewaren.

Keywords: brood, spread, paprika, burrata, kaas, basilicum