Tijdens de zomermaanden staan de aardbeien natuurlijk centraal! Met deze lekker zoete zomerkoninkjes maak je bijvoorbeeld een verrukkelijke en luchtige aardbeien bavarois taart!
Samenwerking met Baktotaal Bouwhuis
Nu ben ik geen meester bakker of ster in het decoreren van taarten of cupcakes. Ik probeer er wel altijd het beste van te maken, maar kan eerlijk zeggen dat met de juiste ingrediënten, keukengerei en bakvormen je echt al een heel eind komt. En vaak wil een bereiding in video ook helpen natuurlijk! Deze prachtige aardbeien bavarois taart is dan ook in samenwerking met webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand gekomen. Een ware one-stop-shop voor alles op het gebied van bakken, zodat je thuis lekker en eenvoudig zelf aan de slag kunt gaan. Van losse ingrediënten tot complete bakmixen, maar ook taartvormen, spuitzakken, decoratie en presentatie middelen voor zowel de professionele als de thuisbakker.
Bavaroise mix uitproberen
Inmiddels heb ik een aantal bakmixen en toppings van het merk BRAND NEW CAKE mogen uitproberen en ben hier zeer tevreden over. Zo stijft de bavaroisemix perfect op en is stevig genoeg om er een hele aardbeien bavarois taart van te maken. De Creme Chantilly mix is een mooie combinatie tussen meringue en botercreme en is een originele topping voor deze taart! En dan heb ik het nog niet eens over de smeuig zachte bodem van haverkoeken mix. Oeh la la! Probeer ook eens dit recept en bakmixen voor banoffee cupcakes maken, echt een aanrader! Speciaal voor deze aardbeientaart maakte ik een bereidingsvideo voor jullie, dan kun je met eigen ogen zien hoe je deze taart maakt! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!
Recept video: Aardbeien Bavarois Taart
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Aardbeien bavarois taart
Deze prachtige aardbeientaart heeft een romige aardbeien bavarois laag op een bodem van haverkoekjes deeg! afgetopt met toefjes chantilly creme en aardbeien maakt het een zeer luxe taart voor elke gelegenheid. Het is een taart die in samenwerking tot webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand is gekomen en maak je heel eenvoudig zelf thuis met de bakmixen van BrandNewCake.
- Prep Time: 30 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 3 uur (Incl. opstijven)
- Category: Taart
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
voor de taartbodem:
- 200 gr BrandNewCake Haverkoekjes mix
- 50 gr roomboter
- 25 gr geklutst ei
Voor de vulling:
- 500 ml ongezoete slagroom
- 100 gr BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix
- 100 ml water, op kamertemperatuur
- 1 klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia
- 250 gram aardbeien
Topping:
- 2 blaadje gelatine
- 75 gr BrandNewCake Creme Chantilly Mix
- 50 gr halfvolle melk
- 50 gram water
- verse aardbeien en muntblaadjes
Extra:
- Springvorm 20 of 24 cm
- bakspray en bakpapier
- keukenmixer met garde en deeghaak
- spuitzak met kartelmond
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Maak als eerste de taartbodem. Gebruik hiervoor een keukenmixer met deeghaak en meng de BrandNewCake Haverkoekjes mix met de roomboter en ei tot een egaal deeg. Schep het deeg uit de kom en druk in de springvorm tot een egale bodem. Bevochtig een eetlepel met water om het deeg uit de smeren en goed in de rand te drukken. Bak de taartbodem af gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom lobbig in de keukenmixer met garde. Meng in een separate kom de BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix met het water.
- Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Gebruik staafmixer om de aardbeien te pureren. Voeg twee volle eetlepels toe aan de bavaroise mix en voeg tot slot een klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia toe. Meng dit door de lobbige slagroom. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Voor de toplaag week je 2 blaadjes gelatine in ruim koud water gedurende. 10 minuten. Stop de resterende aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Knijp het vocht uit de gelatine blaadjes en voeg ze toe aan de aardbeien. Laat al roerende oplossen en zet het vuur uit. Laat dit 15 minuten afkoelen en lepel het vervolgens over de opgesteven bavarois laag. Smeer egaal uit en zet wederom 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Voor de topping klop je de BrandNewCake Creme Chantilly Mix, melk en water luchtig in de keukenmixer gedurende 3 minuten. Schep over in een spuitzak en spuit 10 toefjes bovenop de taart.
- Halveer tot slot 5 aardbeien en leg een halve aardbei op elke toef. Hak alleen nog een paar muntblaadjes fijn en bestrooi deze over de taart. Snijd in punten en serveer direct. Bewaar deze taart gerust nog een dag in de koelkast.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardbeien bavarois taart wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie