• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

23 maart 2020 Door Nanda Appelman 10 Reacties

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

Een Italiaanse quiche met pesto maken

Je kunt deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella serveren als diner gerecht met, als aanvulling, een groene salade erbij geserveerd. Maar hij doet het ook prima bijvoorbeeld als lunchgerecht of in dunne punten gesneden voor bij de borrel. Met zijn tri-colore kleuren is het een echte ode aan de Italiaanse keuken!

Mediterrane Hartige taart - Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen

Dol op hartige taarten

Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op hartige taarten zoals deze Italiaanse quiche met pesto! Ze zijn makkelijk om te smaken en ik vind een quiche altijd ideaal om kliekjes in te verwerken en lekker veel groenten in te verstoppen. Voeg dan ook vooral extra groenten toe die je nog hebt liggen en je anders weg zou moeten gooien. Voor extra inspiratie: kende je bijvoorbeeld ook al dit recept van Quiche met champignons, prei en blauwe kaas? Of deze traditionele Quiche Lorraine (met spekjes en uien)? Ook beieden aanraders en heerlijke hartige taart recepten om van te genieten!


Print

Recept: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

recept Mediterrane Hartige taart - Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 + rusten deeg min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 2 –3 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram verse spinazie
  • 100 gram aubergine
  • 6 cherrytomaten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el. rode pesto
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie om te bakken
  • Boter om in te vetten

Extra:

  • Springvorm 22 – 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Bereid het zanddeeg volgens dit recept. Laat een half uur rusten in de koelkast. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg. Prik gaatjes over de bodem en opstaande rand en zet nog even apart.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de aubergine enkele minuten totdat deze bruin begint te kleuren. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn, de zongedroogde tomaat in reepjes en de olijven in plakjes. Halveer de cherrytomaten en snij of scheur de mozzarella in repen. 
  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de slagroom en pesto. Roer de aubergines, zongedroogde tomaat, olijven, verse spinazie, Italiaanse kruiden en evt. naar eigen smaak zout en peper erdoorheen. 
  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella en gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven. 
  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!  

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Mediterrane Hartige taart -  Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, harti, mozzarella, Nanda Appelman, pesto, quiche, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Flammkuchen met spinazie
Volgend bericht: Japanse Miso Soep »

Lees Interacties

Reacties

  1. Karen

    17 december 2023 om 8:24 pm

    Sojaroom of slagroom?? Welke moet ik nemen?? In de ingrediënten lijst staat slagroom, maar bij de uitleg soja..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 december 2023 om 4:03 pm

      Hi Karen,
      het kan beiden gebruikt worden, maar ik zal voor de duidelijkheid er gewoon slagroom in vermelden.

      Beantwoorden
  2. Ina Postema

    24 december 2023 om 5:23 pm

    Hallo Betty,

    Ik wil morgen de quiche met pesto maken voor kerst.
    Is deze taart voor 2 personen en welke grootte van bakvorm heb ik nodig?
    En op welke temperatuur moet de oven?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 december 2023 om 4:40 pm

      Hi Ina, dit is informatie die in de recepten vermeld staat? Ik hoop dat het llemaal is gelukt?

      Beantwoorden
  3. monique van pinxteren

    26 december 2023 om 3:13 pm

    hoewel alle ingredienten heerlijk zijn twijfelde ik aan de hoeveelheid van de eieren. ik had x3 gedaan en er stond 12 eieren. Door de rauw spinazie, aubergine en al die eieren, werd de hartige taart niet gaar, zelfs na heel lang in de oven niet. Dit was erg jammer want het was kerstavond met familie.
    heb je wellicht nog tips?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 december 2023 om 4:47 pm

      Dat is jammer om te horen. Deze taart is namelijk door meerdere mensen al bereid en gegeten en die hadden geen problemen. Had je de tomaten met de snijkant naar boven bovenop de quiche gelegd? Mocht je deze namelijk in de vulling meenemen dan komt de waterige inhoud ervan ook in de eilaag terecht en wordt heel waterig.

      Beantwoorden
  4. Claar

    30 januari 2024 om 12:29 pm

    Kan deze quiche ook met kant en klaar deeg gemaakt worden, zoals hartige taartendeeg of bladerdeeg?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 januari 2024 om 10:00 am

      Jazeker!

      Beantwoorden
  5. Lena Deinas

    30 december 2024 om 7:37 pm

    Heerlijke quiche, met de hele familie van genoten. Zeker een aanrader!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 december 2024 om 1:13 pm

      Dat is heel leuk om te horen! Geniet er van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

recepten voor halloween

Vier de Griezeligste maand van het jaar met deze Halloween Recepten

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#POMPOEN

recepten met pompoen

het is het seizoen van de pompoen!

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

20x pompoen recepten voor de herfst © bettyskitchen.nl

20x Recepten met pompoen

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

Halloween Kaasje uit de oven

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept mediterraanse traybake met orzo en worst © bettyskitchen.nl

Mediterraanse Traybake met Orzo en Worst

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Kippenlevertjes met pasta

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?