• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Stoofpeertjes taart met yoghurt

Stoofpeertjes taart met yoghurt

23 december 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op de valreep wil ik toch nog even een fantastisch kerstdessert met jullie delen! Namelijk deze Stoofpeertjes taart met yoghurt en kaneel. Het bevat alle typische smaakmakers voor een geslaagd kerstfeest en is eigenlijk heel makkelijk om te maken!

No-bake yoghurt taart met stoofpeer

Cheesecakes zijn een van mijn favoriete taarten om te maken! Maar speciaal voor de kerstdagen wilde ik een lichtere variant bedenken en dan natuurlijk het liefst met winterse smaakmakers zoals speculaas en kaneel. Het resultaart werd deze no-bake yoghurt taart met homemade stoofpeertjes! Mocht je nu helemaal fan worden van dit soort yoghurt taartjes, probeer (in de zomer) dan ook eens deze yoghurttaart met aardbeien!

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl

Een stoofpeertjes taart om je bord bij af te likken!

Top de stoofpeertjes taart af met het ingekookte stoofvocht van de peertjes en je zult je bord er gegarandeerd bij aflikken! Oh en die koper, goud en chocolade kleurige balletjes zijn een soort ‘Maltesers’ uit de kerstcollectie van Jumbo. Je vind ze in de speciale kerstkoekjes en kerstchocolade schappen en zorgen voor een hele feestelijke afwerking van deze Stoofpeertjes taart. Check hier nog meer lekkere kerstdesserts!


Print

Recept: Stoofpeertjes taart met yoghurt

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overheerlijke yoghurt taart met stoofpeertjes is een ideale afsluiter voor het kerstdiner! De stoofpeertjes maak je natuurlijk zelf met bessensap en kaneelstokje. En de yoghurtlaag is een soort gezondere versie van de no-bake-cheesecake en maakt het een overheerlijk kerst dessert!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + opstijven
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 2 uur +
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Kerst

Ingredients

Scale

Voor de stoofpeertjes:

  • 3 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 200 ml rode bessensap,
  • 1 flinke eetlepel honing,
  • 1 kaneelstokje,
  • 2 steranijs.

 

Voor de yoghurt laag:

  • 5 blaadjes gelatine,
  • 70 gram roomboter,
  • 150 gram speculaas koekjes,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel + extra
  • 450 gram Griekse yoghurt in smaak: speculaas, stoofpeertjes, karamel of vanille *,
  • 150 ml slagroom, stijfgeklopt.

 

Extra:

  • Springvorm 18 of 20 cm,
  • bakpapier,
  • bakspray.

Instructions

  1. Als eerste ga je de stoofpeertjes maken. Je kunt ook een kijkje nemen bij dit basisrecept voor stoofpeertjes maken voor nog meer lekkere variaties. Schil de peertjes, maar laat de stengel zitten. Snijd een klein vlak stukje van de onderkant af om het draderige uiteinde te verwijderen. Zet de daarna rechtop in een klein pannetje. 
  2. Schenk hier het bessensap overheen. Voeg de kaneel, kruidnagel en honing toe en dek de pan af met een deksel. Breng aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen op een bord. 
  3. Week ondertussen de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht net zo lang  in tot deze een beetje stroperig wordt. Voeg 1 uitgeknepen blaadje gelatine toe en laat smelten. Roer goed door en volledig afkoelen. Zet apart.
  4. Spray de springvorm in met bakspray en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn in een foodprocessor. Schep de kruimels door de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
  5. Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in plakken en vervolgens in repen en blokken van 1-2 cm. Verwijder het klokhuis en steeltje. Haal de gelatine uit het glas water, maar knijp niet helemaal uit. Voeg toe aan een steelpannetje en smelt de 4 blaadjes gelatine op laag vuur. Schep hier de speculaasyoghurt goed doorheen. Voeg daarna de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel licht door. Schep de yoghurtvulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Deze stappen kun je ook gerust een dag van tevoren bereiden).
  6. Voeg het laatste blaadje gelatine toe aan het kookvocht en laat smelten. 
  7. Voor het serveren verwarm je het stoofvocht nog een keer op laag vuur in een pannetje. Voeg eventueel een eetlepel water toe om iets vloeibaarder te maken. Met een bakkwast bestrijk je hiermee de bovenkant van de Stoofpeertjes taart. De 2 overgebleven stoofpeertjes snijd je in plakjes of partjes. Verdeel deze over de taart en giet hier de rest van het stoofvocht overheen. Garneer de taart eventueel met wat extra geroosterde amandelschaafsel. Snijd daarna in punten en geniet!

Fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

Notes

* Gebruik je gewone naturel yoghurt? Geen probleem, maar roer hier dan 1-2 eetlepels honing + halve theelepel speculaaskruiden doorheen om wat zoeter te maken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stoofpeertjes taart wilt gaan maken!

pinterest stoofpeertjes taart

Category: Taart Recepten Tags: amandelschaafsel, blauwe bessen, cheesecake, gelatine, Griekse yoghurt, kaneel, kwarktaart, Maltesers, no-bake, peren, roomboter, slagroom, speculaas, speculaaskruiden, steranijs, stoofpeertjes, taart, Winter, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerst Koekjes Maken (video)
Volgend bericht: Fijne feestdagen! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee