Heb je trek in een overheerlijk toetje of tussendoortje, maar kun je niet kiezen tussen chocolade cake of een cheesecake? Combineer dan nu het beste van beide werelden en maak deze cheesecake brownies! Zo makkelijk en binnen een uurtje op tafel!
Cheesecake vs Brownies maken
Als je bij mij thuis komt eten, dan mag je steevast een heerlijk toetje of wat lekkers voor bij de koffie verwachten. Met name een cake of smeuig taartje doet het altijd goed als afsluiter van de avond. En omdat ik niet kon kiezen tussen een brownie met chocolade en een puntje cheesecake besloot ik om deze samen te combineren tot een overheerlijk recept voor cheesecake brownies. Zo lekker smeuig, zoals jullie al van het originele brownie recept gewend zijn, maar dan met een frisse en romige swirl van cheesecake. Niet alleen een mooi speels marmer effect, maar zo lekker! Ga. Hem. Maken. Nu.
Nog meer brownies recepten
Kun je geen genoegen krijgen van deze cheesecake brownies? Gelukkig hebben we nog meer brownies en cheesecake recepten voor jullie op de website staan: Maak bijvoorbeeld ook eens deze pumpkin pie brownies, of ga voor deze feestelijke bosbessen brownies met marshmallow topping! Maar deze no-bake oreo cheesecake is ook een grote favoriet bij velen! En dan heb ik het nog niet eens over deze feestelijke Sinterklaas cheesecake met karamel. Want de pepernoten liggen inmiddels ook al in de schappen 🙂
Kookvideo: Cheesecake Brownies
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Cheesecake Brownies
Heb je trek in een overheerlijk toetje of tussendoortje, maar kun je niet kiezen tussen chocolade cake of een cheesecake? Combineer dan nu het beste van beide werelden en maak deze cheesecake brownies! Zo makkelijk en binnen een uurtje op tafel!
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Total Time: 1 uur
- Yield: 20 stuks 1x
- Category: Cake
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Voor de brownie laag:
- 200 gram roomboter,
- 175 gram pure chocolade, in blokjes,
- snufje zout,
- 4 eieren,
- 220 gram suiker,
- halve theelepel vanille extract,
- 150 gram zelfrijzend bakmeel.
Voor de cheesecake laag:
- 250 gram roomkaas *,
- 50 gram crème fraîche*,
- 80 gram suiker,
- 1 ei,
- halve theelepel vanille extract,
- 1 theelepel bloem.
(* Je kunt ook totaal 300 gram roomkaas gebruiken en de crème fraîche achterwege laten.)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een lap bakpapier de bodem en twee zijkantjes.
- Smelt de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel hierna een klein beetje afkoelen.
- Klop op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille wit en luchtig in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet alsjeblieft niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
- Verdeel tweederde van het brownie beslag over de bakvorm en spreid goed uit. Zet de overige eenderde van het beslag even apart. Maak de kom schoon en plaats terug in de keukenmixer.
- Voor het cheesecakebeslag klop je de roomkaas, creme fraiche en suiker romig met de mixer. Voeg het ei, vanille en de bloem toe en mix kort door. Schep dit beslag over de brownie laag in de bakvorm.
- Schep de overige eenderde van het browniebeslag in hoopjes op de cheesecake. Trek met een tafelmes vervolgens ‘swirls’ door het beslag om alles een beetje speels te verdelen. Bak daarna de cheesecake brownies gedurende 30-35 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm en snijd in blokjes.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie