Deze vegan rode bietensoep smaakt door de kokosmelk en sinaasappel fris en romig tegelijkertijd. Een heerlijk, gezond voorgerechtje om te serveren voor gasten of gewoon voor jezelf!
Een vegetarische rode bietensoep
Het is weer een Meatless Monday, dus ik heb een lekker voorjaarsoep op het menu gezet. Vegetarisch en boordevol goede vitamientjes! Ze zitten vol vitaminen (foliumzuur vooral), mineralen en antioxidanten. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Maak vooral een grote porties van deze rode bietensoep met kokos, zodat je dit later in de week nog kunt opwarmen voor de lunch of een eenvoudig diner met wat brood erbij geserveerd.
Recepten met rode bietjes
Rode bietjes zijn enorm veelzijdig en je kunt er natuurlijk veel meer mee maken dan enkel een rode bietensoep. Op Betty’s Kitchen hebben we al vele variaties met deze kleurrijke groenten geplaatst. Zo kun je ze verwerken in een rode hummus dip, of maak er bietjes stamppot van. Mijn favorieten zijn dit recept voor Geroosterde bietjes risotto met mozarella en een overheerlijke vegetarische burger met bietjes. Maar je kunt er ook een (semi)zoete taart van maken, zoals deze Tarte Tatin met rababer en rode biet.
PrintRecept: Rode bietensoep met kokos
Vier het voorjaar met deze felgekleurde rode bietensoep met kokos. Rode bietjes zijn zeer gezond en maken een smakelijke maaltijdsoep!
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Soep
- Diet: Vegan
Ingredients
- 200 gram gekookte rode bietjes
- 200 ml. kokosmelk
- 1/2 sinaasappel
- 4 cm. verse gember
- 1 witte ui
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el. pistachenootjes (ongezouten, ongebrand)
- Kokosolie om te bakken
- Peper en zout
- Evt. brood om erbij te serveren
Instructions
- Indien nodig: bereid het brood volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de ui en versnipper deze. Ook schil je de gember en rasp of snij deze heel fijn. De rode bietjes rasp of snij je eveneens in kleine blokjes.
- Verwarm wat kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig wordt. Vervolgens voeg je de geraspte gember en bietjes toe en verwarm nog even mee.
- Voeg de kokosmelk, 200 ml. water en het bouillonblokje toe aan de bietjes. Pers de halve sinaasappel uit en voeg het sap toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Met een staafmixer mix je de soep tot een egaal geheel. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
- Serveer de soep met de pistachenootjes eroverheen verdeeld en met het brood ernaast.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Noell Piket
Wauw, die kleur! In het weekend ga ik deze zeker proberen. Als de soep net zo lekker smaakt als dat het eruitziet, dan wordt het smullen…
Paul
Bijzondere smaken door elkaar, maar wel interessant. Ik ga het eens proberen!