Muffins als ontbijt? Kan prima! Deze mama zet ze in het weekend wel vaker op tafel, tot grote vreugde van de kleine meid. Maar door er een ‘gezonde’ variant van te maken, zoals havermout ontbijtmuffins met banaan, dan is het ook nog een voedzaam ontbijt!
Gezondere ontbijtmuffins met banaan maken
Vandaag komt er helaas geen kookvideo online. Want het is deze week gewoonweg te druk geweest met alle verbouwperikelen en verhuisjes door naar het nieuwe kantoor. Wel vind ik dat jullie feestelijk het weekend in moeten gaan, dus vieren we dat met een recept voor ontbijtmuffins met banaan en chocolade. Zie het een beetje als mini bananabreads die je ook simpelweg als tussendoortje mag eten hoor! Check hier overigens onze bananen brood recepten op een rijtje!
Nog meer gezonde ontbijtmuffins
Maak je liever gezonde ontbijtmuffins zonder banaan? Maak bijvoorbeeld dan eens deze ontbijt muffins met blauwe bessen en amandelen. Dat is een favoriet van de Mr. en kan ik niet vaak genoeg op tafel zetten. Maar deze gezonde ontbijtmuffins met appel en rozijnen zijn zeker ook een aanrader! Check hier nog veel meer gezonde ontbijt recepten met havermout!
Recept: Ontbijtmuffins met banaan en chocolade
Deze gezonde ontbijt muffins bevatten havermout en worden gezoet met rijpe bananen. Serveer een paar van deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade voor het ontbijt, voor bij de koffie of gewoonweg als gezond tussendoortje.
Ingredients
- 3 eieren,
- 2 bananen,
- 1 eetlepel agavesiroop (of honing),
- 1 theelepel vanille extract,
- 100 ml plantaardige melk,
- 150 gram havermout,
- 30 gram kokosmeel,
- 2 theelepels bakpoeder,
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie,
- handje chocoladedruppels.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
- Stop de eieren, bananen, agavesiroop, vanille en melk in een blender (of foodprocessor) en meng door elkaar. Laat de machine gerust een minuut draaien tot het in volume verdubbeld is. Voeg de havermout, kokosmeel en bakpoeder toe en laat draaien (en pulseer tussendoor) tot alle klontjes er uit zijn.
- Roer tot slot de gesmolten kokosolie en chocolade druppels erdoor. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Dit werkt het beste met behulp van een ijsscoop.
- De gezonde ontbijtmuffins met banaan kun je aan de bovenkant nog aftoppen met 1-2 extra chocoladedruppels en schuif daarna de bakvorm de oven in. Haal na 25 minuten uit de oven en laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijtmuffins met banaan wilt gaan maken!
[…] Ontbijtmuffins met banaan en chocolade van Betty’s Kitchen […]