Print

Recept: Ontbijtmuffins met banaan en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gezonde ontbijt muffins bevatten havermout en worden gezoet met rijpe bananen. Serveer een paar van deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade voor het ontbijt, voor bij de koffie of gewoonweg als gezond tussendoortje.

Ingredients

Scale
  • 3 eieren,
  • 2 bananen,
  • 1 eetlepel agavesiroop (of honing),
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 100 ml plantaardige melk,
  • 150 gram havermout,
  • 30 gram kokosmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie,
  • handje chocoladedruppels.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Stop de eieren, bananen, agavesiroop, vanille en melk in een blender (of foodprocessor) en meng door elkaar. Laat de machine gerust een minuut draaien tot het in volume verdubbeld is. Voeg de havermout, kokosmeel en bakpoeder toe en laat draaien (en pulseer tussendoor) tot alle klontjes er uit zijn.
  3. Roer tot slot de gesmolten kokosolie en chocolade druppels erdoor. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Dit werkt het beste met behulp van een ijsscoop.
  4. De gezonde ontbijtmuffins met banaan kun je aan de bovenkant nog aftoppen met 1-2 extra chocoladedruppels en schuif daarna de bakvorm de oven in. Haal na 25 minuten uit de oven en laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty