Binnen no time kun jij deze pindakaas koekjes met abrikozen bij de koffie serveren. Je kunt ze naar eigen wens lekker chewy of juist knapperig maken. Wat jij het lekkerst vindt!
Homemade pindakaas koekjes maken
Eigenlijk maak ik veel te weinig zelf koekjes. Ik ben iedere keer als ik het wel doe ook weer verbaasd hoe makkelijk dat ook eigenlijk is. En voor een basis koekje heb je eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig waarvan je een groot deel vaak al in je baklade hebt liggen. Ik heb mezelf dus maar voorgenomen vaker homemade cookies te maken, te beginnen met deze fijne pindakaas koekjes met abrikozen!
Variatietips voor pindakaaskoekjes
Ik voegde kleine stukjes gedroogde abrikozen toe aan het koekjesdeeg en plaatste nog een pecannootje op de top. Maar je kunt hierin variëren met wat jij lekker vindt of wat je nog hebt liggen in de kast. Ideaal voor restjes opmaken! Denk bijvoorbeeld aan kleine brokjes pure chocola erdoorheen, gepofte rijst of quinoa, muesli, rozijntjes of banaan. Snij de toevoegingen heel fijn en kneed dit door het deeg voordat je het even laat rusten. Zo voeg je in veel gevallen ook een beetje extra crunch toe aan deze pindakaas koekjes.
Geïnspireerd door deze lekkere pindakaas koekjes? Eerder plaatsten we dit recept om zelf Italiaanse cantuccini’s te maken, maar ook dit recept voor gingerbread koekjes die ook prima elke dag gemaakt kunnen worden. Enne voor de afwisseling kun je ook eens deze pindakaaskoekjes met chocolate chips maken. Dat is het beste uit twee werelden!
Recept: Pindakaas koekjes met abrikozen
Deze homemade cookies worden gemaakt met pindakaas. Het is een basiskoekjes recept waar je lekker mee kunt variëren. Garneer deze pindakaas koekjes met abrikozen, pecannoten of juist wat anders #koekjes #pindakaas
- Cook Time: 20-25 minuten
- Total Time: 0 hours
- Yield: 14 koekjes 1x
- Category: koekjes
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 250 gram pindakaas (liefst puur, zonder zout en suiker)
- 75 gram ruwe rietsuiker
- een zakje vanillesuiker (8 gram)
- 1 ei
- 20 gram bloem
- 6 gedroogde abrikozen
- 14 pecannoten
- snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de gedroogde abrikozen heel fijn. Weeg in een beslagkom de pindakaas af met de rietsuiker en vanillesuiker. Breek het ei erboven. Voeg de bloem, een snuf zout en de fijn gesneden abrikozen toe. Kneed tot een stevig deeg. Dek de beslagkom af met wat folie of een doek en zet het deeg even apart om te rusten.
- Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht. Rol tussen je handen 14 kleine bolletjes uit de grote homp deeg. Leg de deegbolletjes op het bakpapier. Druk ze met een vork plat tot de vorm van een koekje. Waar nodig druk je de randjes nog even goed aan. Druk de pecannootjes in de bovenkant van de koekjes.
- Plaats de koekjes voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als je de koekjes wat knapperiger wilt, laat je ze in totaal ongeveer 12 minuten bakken. Hou tijdens de oventijd in de gaten of de nootjes niet verbranden.
- Nu komt het lastigste gedeelte: haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen (20-30 minuten). Je kunt er al wel stiekem eentje nemen, maar die zijn nog heel zacht. Zodra ze wat zijn afgekoeld zullen de koekjes harder worden. Klaar om te serveren bij de koffie of thee!
Geniet ervan! Liefs, Nanda
Notes
Gaan ze niet alle 14 in één keer op? Dan kun je de koekjes nog enkele dagen, in een goed afgesloten trommel, bewaren.
Geef een reactie