Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door de heerlijek frisse smaak in gerechten, toetjes en salades, maar deze felgekleurde vegan lemon cake balls toveren vanzelf een zomerse glimlacht op je gezicht. Gemaakt met cashewnoten en verse citroen! Ga jij ze ook maken?
Gezonde vegan cake balls
Sowieso ben ik fan van gezonde tussendoortjes omhanden hebben. De kans dat je dan een ‘slechte’ snaaibui inlast is natuurlijk veel kleiner. Dus kies voor ingredienten die ook echt wat voor je doen. Noten zijn altijd een heerlijk en gezond tussendoortje want ze bevatten goede vetten en vezels. Maar samen met de frisse citroen en kokos zet je verrukkelijke vegan lemon cake balls op tafel die echt een ode aan zomerse dagen zijn. Laten we vooral hopen dat we er daar lekker veel van zullen krijgen dit jaar.
Nog meer gezonde snack balletjes recepten
In Betty’s Kitchen spenderen we heel wat uren met het in elkaar draaien van gezonde balletjes recepten. Je kunt ze namelijk gerust een paar dagen in de koelkast of zelf in de vriezer bewaren (max. 2 maanden). Maar daarnaast zijn de kids er ook groot fan van want ze zijn lekker zoet en fruitig. Dus als jij ook grote fan bent van deze Lemon Cake balls als tussendoortje, probeer dan ook eens deze chocolade-cranberry balletjes of de mango-kokosballetjes voor de lekkere trek! Dat wordt lekker gezond(er) genieten!
Recept: Lemon Cake Balls
Deze vegan lemon cake balls zijn ideaal voor de lekkere trek! Gemaakt van cashewnoten en verse citroen maakt dit een lekker fris tussendoortje voor elk moment van de dag.
- Prep Time: 10 min.
- Total Time: 10 minutes.
- Yield: 10 stuks 1x
- Category: tussendoortje
- Cuisine: Vegan
Ingredients
- 150 gram raw cashewnoten, geweekt *
- 60 ml verse citroensap
- rasp van 1 schoongeboende citroen
- 50 gram agave siroop **
- 50 gram geraspte kokos
- 25 gram kokosmeel
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 theelepel kurkuma
Extra:
- geraspte kokos om in te rollen
- Keukenmachine (=Foodprocessor)
Instructions
*De avond van tevoren: Stop de raw cashewnoten in een kom of kan en vul aan met koud water. Laat dit een nachtje weken om de noten wat zachter te maken. Giet daarna af en laat uitlekken.
- Stop de cashewnoten in de foodprocessor, samen met alle overige ingrediënten voor de vegan lemon cake balls en laat laat deze een minuut draaien. (** voor keto proof vervang de agave door zero carb syrup zoals steviala, GoodGood of Walden Farms)
- Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
- Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom en rol hier Vegan Lemon Balls van, ter grootte van een walnoot. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Je kunt totaal 20 vegan lemon cake balls maken. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Enjoy!
Notes
Stop de energieballetjes in een hersluitbaar zakje of bakje en bewaar gerust nog een week in de koelkast.
Geef een reactie