Wil jij je barbecue feestje in stijl afsluiten? Ga dan gegrilde ananas op de bbq bereiden en verras iedereen met een fantastisch bbq dessert! Voor de volwassenen met een lekkere scheut rum natuurlijk en voor de kinderen laat je deze gerust achterwege!
Gegrilde ananas op de bbq
Doe even je ogen dicht, denk aan wuivende palmen en witte stranden en dan proef je ook zomerzalig tropisch fruit, een vleugje kokosnoot en een scheutje rum op je tong. Je dit tropische avontuur zet je nu heel eenvoudig op het menu door gewoonweg gegrilde ananas op de bbq te maken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf een ananas schoon te maken, maar tegenwoordig vind je ze al compleet geschild en kern verwijderd in de supermarkt (koelvak op de fruitafdeling). Dat scheelt je enorm veel tijd als je gegrilde ananas op de bbq wilt maken.
Le Creuset skillet op de bbq
Omdat ik de gegrilde ananas op de bbq nog wat extra lekkere smaakmakers mee wil geven, maak ik het recept af in een gietijzeren grillpan van Le Creuset. Deze skillet pan is namelijk een gietijzeren koekenpan die je rechtstreeks op open vuur kunt gebruiken. Gebruik zo’n Le Creuset skillet rechtstreeks op de bbq of in de oven, want daar is die dus uitermate geschikt voor. Let op! Het gietijzeren handvat wordt heet, dus gebruik een oven handschoen. Het mooie van deze Le Creuset pannen is, dat ze onverwoestbaar zijn. Ze gaan een leven lang mee en zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje.
PrintRecept: gegrilde ananas op de bbq
Bereid een gegrilde ananas op de bbq en verras iedereen met een fantastisch tropisch dessert met kokos en rum.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Nagerechten
- Cuisine: BBQ
Ingredients
- 1 hele ananas, geschild en zonder kern (kant-en-klaar)
- 50 ml rum,
- 1 theelepel kaneel,
- 4 eetlepels bruine suiker,
- handje pecannoten,
- 4 eetlepels kokos schaafsel.
Extra:
- BBQ,
- gietijzeren koekenpan, zoals Le Creuset Skillet.
Instructions
- Snijd de ananas overlangs in 4 lange repen. Grill alle zijden even aan op het grill rooster van de barbecue, om mooie grilstrepen te krijgen. Na 6 minuten grillen haal je de gegrilde ananas van het rooster en stop in de gietijzeren skillet.
- Giet de rum over de ananas. Roer de kaneel door de suiker en bestrooi elke part met een eetlepel van de kaneelsuiker. Rangschik de pecannoten om de ananas heen en leg de skillet op de bbq. Verwarm 10 minuten met gesloten deksel.
- Strooi de kokosschaafsel over de gegrilde ananas op de barbecue, sluit de deksel en laat nogmaals 5 minuten garen. Serveer direct.
Heerlijk met een bolletje ijs of lobbige Griekse yoghurt. Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Deze review betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
[…] Bron recept: Bettyskitchen.nl […]