• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

16 juli 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Ziet deze hartige tarte tatin met tomaat, sjalotjes en geitenkaas-avocado-crème er niet uit als een plaatje? Dit gerecht is makkelijker te bereiden dat het lijkt. Binnen no-time kun je dit op tafel toveren, leuk voor als je gasten hebt! Of gewoon om jezelf te verwennen natuurlijk 😉

Tarte tatin maken

Een tarte tatin kun je zowel zoet als hartig bereiden, bijvoorbeeld met fruit (zoals appels of abrikozen) of groenten zoals deze variant. Tarte tatin betekent eigenlijk ‘taart op z’n kop’. In de bakvorm begin je dan ook met de topping en eindig je met de bodem. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een klassieke hartige taart waarbij je start met de bodem en vervolgens de vulling toevoegt in de vorm.

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

Nog meer hartige tarte tatin recepten

Ben je (net als ik) dol op hartige tarte tatin of andere hartige taarten? Eerder deelden we op Betty’s Kitchen ook deze Hartige taart met groene groenten en Tarte Tatin met rabarber en rode biet. Het uitproberen waard!

Print

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes recept

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram cherrytomaten
  • 6 sjalotten
  • 1 ei
  • 1 bladerdeegrol
  • 1 el. balsamico-azijn
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 4 takjes verse tijm en rozemarijn
  • Peper en zout

Voor de geitenkaas-avocado-crème:

  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 100 ml. crème fraîche
  • 1 rijpe avocado
  • 0.5 tl. limoensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm in en zet nog even apart. 
  2. Verwijder de velletjes van de sjalotten en halveer ze. Rits de kruiden alvast van de takjes. Dit kun je makkelijk doen door het takje in tegengestelde richting tussen je duim en wijsvinger te trekken. Knip de rozemarijn nog iets fijner. 
  3. Verwarm in een grote koekenpan de roomboter met 2 el water. Voeg de sjalotten en tomaten toe. Vermaal wat verse peper en zout boven de pan en voeg de verse kruiden toe. Giet 0.5 el. van de balsamico-azijn in de pan en schud de pan licht zodat alles goed met elkaar vermengt. Smoor de groenten ongeveer 5 minuten om middelhoog vuur. 
  4. Giet de andere 0.5 el. balsamico-azijn in de taartvorm. Leg hierop de tomaten en sjalotten (met de snijkant naar beneden). Bekleed de vorm met het bladerdeeg en stop de groenten goed in. Kluts het eitje los en bestrijk de bovenkant van de bladerdeeg hiermee. 
  5. Zet de tarte tatin voor 25 minuten in de oven. Hou de taart tijdens de oventijd goed in de gaten. Als de bovenkant te bruin wordt, zet je hem iets lager in de oven.
  6. Ondertussen kun je de geitenkaas-avocado-crème maken. Schil de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork. Vervolgens schep je ook de crème fraîche, geitenkaas, limoensap en peper en zout naar smaak erdoorheen. 
  7. Zodra de tarte tatin gaar is, leg je een bord op de taartvorm en keer je hem om. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. De geitenkaas-avocado-crème kun je met een spuitzak op de tarte tatin spuiten of gewoon met een lepel erop scheppen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, bladerdeeg, cherrytomaten, geitenkaas, hartige taart, Nanda Appelman, sjalotten, Tarte Tatin, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Grand Blogger Dinner 2018
Volgend bericht: Bananasplit ontbijt »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee