Vandaag kwam deze heerlijk geurende, romige gevulde portobello met parelcouscous en spinazie uit mijn oven. Volgens mij echt een gerecht dat weer bewijst dat vegetarisch eten absoluut niet saai of eentonig hoeft te zijn… Zet jij hem ook op het menu voor vanavond?
Zelf gevulde portobello maken
Bij mijn recept van de parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel bekende ik dat ik daarvoor eigenlijk nog nooit parelcouscous had gegeten. Nou, ik heb sinds toen dus even een inhaalslag gemaakt hoor. Zo verwerk ik het in een salade, als pasta met een tomatensaus of bijvoorbeeld met een woksausje. Heel gevarieerd in te zetten dus! En als vulling voor deze gevulde portobello is het ook heerlijk! Heb jij al wel eens parelcouscous gegeten?
Parelcouscous of alternatief
Als je nu geen parelcouscous kunt vinden in jouw supermarkt, of als je er gewoon niet zo van houdt, kun je het in dit recept met gevulde portobello ook vervangen door voorgekookte quinoa. Maar risotto zou hier bijvoorbeeld ook heel goed bij passen. Check hier heerlijke risotto variatie recepten om je gevulde portobello ook mee te vullen.
PrintGevulde portobello met parelcouscous recept
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 150 gram parelcouscous
- 2 portobello’s
- 150 gram spinazie (blokjes uit de diepvries)
- 5 artisjokharten
- Flinke hand rucola
- 50 gram ongebrande, ongezouten walnoten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gram camembert of brie
- 2 el. groene pesto
- 1 el. olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Zet een ovenschaal klaar. Hol de portobello’s een klein beetje uit. Je hoeft niet de sporen eruit te schrapen;) maar snij het steeltje kort en snij wat van de randjes af indien mogelijk.
- Meng in een kommetje 1 el. pesto met de el. olijfolie en vet de portobello’s hier helemaal rondom mee in. Plaats de portebello’s voor +/- 5 minuten in de voorverwarmde oven. Na de oventijd zet je de oven niet uit.
- Ondertussen verwarm je de spinazie op in een steelpannetje en snij de artisjokharten wat fijner. Als je een blok Parmezaanse kaas hebt, rasp je deze alvast met een grove rasp. De camembert of brie snij je in lange dunne plakken.
- Zodra de parelcouscous gaar is, giet je het af en schep weer terug in de pan. Schep de spinazie, resterende pesto en artisjokharten erdoorheen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Vervolgens schep je de voorgegaarde portobello’s vol met de parelcouscous. Hoogstwaarschijnlijk heb je meer parelcouscous dan in de portobello’s past, hou dat achter in de pan. Verdeel de camembert of brie over de parelcouscous, gevolgd door wat Parmezaanse kaas. Strooi als laatste de walnoten eroverheen. Plaats de portobello’s voor nog eens 5 minuten in de oven.
- Maak de borden ondertussen alvast op met de rucola en de resterende parelcouscous. Plaats de gevulde portobello’s hier bovenop, zodra ze uit de oven komen. Als je nog Parmezaanse kaas over hebt kun je dit eroverheen verdelen.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie