• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Rijst met romige cashewnotensaus

Rijst met romige cashewnotensaus

17 juli 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze vegetarische rijst met romige cashewnotensaus is weer een heerlijke invulling van de Meatless Monday. Een lekker gezond gerechtje, bomvol groenten en andere gezonde voedingsstoffen.

Door het gebruik van Indiase kruiden maak je een smaakvol vegetarisch gerecht, dat echt heerlijk van smaak is. Bij Betty’s Kitchen zijn we natuurlijk niet voor niets dol op de Internationale keukens en deze alternatieve rijst met romige cashewnotensaus mag dan ook niet ontbreken. Dit gerecht bevat alle voedingsstoffen voor een vegetarische maaltijd, het is dus niet nodig om vlees toe te voegen. Mocht je dit toch graag willen of lekker vinden past kipfilet er goed bij. Let op: je moet de cashewnoten minimaal 3 uur laten wellen van tevoren. Hou hier rekening mee bij je bereidingstijd!

Rijst met romige cashewnotensaus

Indiase curry 2.0

Ik volg af en toe kookworkshops en lang geleden was dat een Indiase kookworkshop. Er stond toen onder andere Kip Korma op het menu, waarvoor ook cashewnotensaus werd gebruikt. Hartstikke lekker werd dat, maar wat me een beetje tegenstond was de tijd die het vraagt om een goede Indiase curry te maken. Dat heb ik dus meestal niet na een dag werken, en ik denk velen met mij. Ik zocht dus naar een makkelijkere en vegetarische variant, dus ik ben de keuken ingedoken en behoorlijk tevreden met deze versie. Ook lekker is deze kikkererwten curry met aardappel. Of ga voor de Indiase klassiker Aloo Gobi met bloemkool! Check hier nog veel meer lekkere recepten en curry’s uit de Indiase keuken.

Print

Recept: Rijst met romige cashewnotensaus

Rijst met romige cashewnotensaus
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 3 hours 20 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • Een stuk verse gember van ongeveer 2 cm.
  • 125 gram kikkererwten
  • 50 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
  • 75 gram wortels
  • 1 groentebouillonblokje
  • Verse koriander (ongeveer 8 takjes)
  • 1 tl. Garam Masala
  • 150 ml. Griekse yoghurt
  • 2 el. kokosolie
  • Evt. peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Wel de cashewnoten in een ruime hoeveelheid water voor minimaal 3 uur. Zet de cashewnoten eventueel de avond ervoor of de ochtend zelf al te wellen in een afgesloten bakje. 
  2. Breng water aan de kook voor de basmatirijst en kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar. Snij de wortels ondertussen in dunne plakjes en voeg deze na 5 minuten toe aan de rijst.
  3. Giet de cashewnoten af en voeg 200 ml. schoon water toe. Mix dit met een staafmixer of de keukenmachine tot een egaal geheel.
  4. Snij de knoflook en verse gember heel fijn. Verwarm een hapjespan op laagvuur met de kokosolie. Voeg de knoflook, gember en Garam Masala toe. Bak een minuutje mee (dit ruikt heerlijk…) en roer dan de cashewnotensaus erdoor.
  5. Voeg het groentebouillonblokje, de kikkererwten en tuinerwten toe, zet het vuur iets harder en breng de saus aan de kook. Laat het voor 5 minuten zachtjes doorkoken en roer regelmatig door zodat de saus niet aanbakt. 
  6. Snij of knip ondertussen de verse koriander alvast fijn. Zodra de rijst en wortels gaar zijn giet je ze af en roer je de koriander erdoorheen. 
  7. Zet het vuur van de cashewnotensaus zachter en roer de Griekse yoghurt erdoorheen. Verwarm de saus, maar breng het niet aan de kook. Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 
  8. Serveer de rijst met de cashewnotensaus eroverheen. Bestrooi eventueel nog met wat verse koriander.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Rijst met romige cashewnotensaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cashewnoten, garam masala, Glutenvrij, Griekse yoghurt, hoofdgerechten, Indiase keuken, kikkererwten, kokosolie, koriander, Nanda Appelman, rijst, tuinerwten, vegetarisch, wortels

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Kraamtaart met aardbeien (voor geboorte meisje)
Volgend bericht: Proef Pampus + start seizoen Zomerlicht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee