• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Proef Pampus + start seizoen Zomerlicht

Proef Pampus + start seizoen Zomerlicht

18 juli 2017 Door Nanda Appelman Reageer

In het weekend van 15 en 16 juli 2017 vond het foodfestival Proef Pampus plaats op, zoals de naam al zegt, forteiland Pampus. Nu ben ik al gek van foodfestivals dus één op deze unieke locatie kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan.

Aankomst op Proef Pampus

Met Proef Pampus is afgetrapt naar een culinair zomerseizoen met Zomerlicht op het eiland. Zomerlicht is een pop-up restaurant van 20 juli t/m 2 september 2017 geopend op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Proef Pampus op het IJmeer

De reis van en naar het eiland is al een feestje op zich. Vanuit Amsterdam IJburg stap je aan boord van de veerdienst waar de beleving meteen begint. Al snel laat je de drukte van de stad achter je en vaar je met een drankje in de hand op het IJmeer met zeilers, surfers en sloepjes rondom. Binnen een half uur zetten we voet aan het eiland en we worden direct verwelkomd door een accordeonist!

Ongedwongen eilandsfeer

Biertje Proef Pampus

Pampus huisbier

Wat me als eerste opvalt is de enorm relaxte sfeer. Het lijkt wel alsof iedereen meteen een soort ‘eiland-knop’ aanzet en vrolijk en ontspannen is.

Voor het festival waren er op het eiland verschillende hoekjes ingericht met foodstands, barretjes en zitplekken. Het eerste waar we tegenaan liepen was de lokale bierbrouwer Pontus Brewing, met heus Pampus Huisbier! Dat moest natuurlijk geproefd worden. Met dit fruitige biertje in de hand struinden we het eiland over.

We troffen een Cariben terras ingericht waar verschillende soorten rum geproefd konden worden en een rumpunch vol met fruit. Iets verderop hing een varken aan het spit, waarmee heerlijke broodjes pulled pork gemaakt waren, gecombineerd met gewekte courgette en gegrilde ananas. Jam!

Varken aan het spit Proef Pampus

Varken aan het spit

Broodje pulled pork Proef Pampus

Broodje pulled pork

Kidsprogramma

Ook aan kinderen was volop gedacht tijdens Proef Pampus. Er was een ‘pedagogisch onverantwoord kinderprogramma’ aanwezig, aldus de organisatie. Er was een ruimte van het eiland afgezet waar kinderen zich konden storten op het bouwen van hutten. Papa’s en mama’s deden overigens net zo fanatiek mee om de mooiste houten hut te timmeren! Aan het naastgelegen strand stonden vuurkorven waar brood op een stok gebakken kon worden. Bringing back memories! Vooral die zwart verkoolde, iets te lang in het vuur gehouden broodjes;)

Kinderen Proef Pampus
Hutten timmeren
Brood bakken Proef Pampus
Brood bakken met prachtig uitzicht

Hamburgers bakken Proef Pampus

Hamburgers op de barbecue

Biologisch en vers eten

Het eten bij de food stands was zoveel mogelijk lokaal en biologisch en bovendien natuurlijk lekker vers bereid: champignons en maiskolven op de grill, hamburgers op grote barbecues en gedroogde ham werd ter plaatse voor je afgesneden van een been. Naast de welbekende hamburgers, friet en bitterballen (al dan niet allemaal behoorlijk culinairder dan de snackbar om de hoek) waren er bv. ook verse mosselen op Oosterse wijze, makreel met gedroogde ham en een broodje ganzenworst te vinden. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik alles wel wilde proberen!

Broodje hamburger Proef Pampus

Broodje hamburger met homemade burgersaus

Bitterballen Proef Pampus

Bitterballen met grove mosterd

Forteiland Pampus

Ik was nog nooit op het eiland Pampus geweest dus ik was ook wel heel nieuwsgierig naar het fort dat middenin het eiland verzonken ligt. Het fort was tijdens het festival gewoon toegankelijk voor publiek en het gaf een leuke afwisseling om ook daar even een kijkje te nemen. Het is mogelijk om een rondleiding te nemen in het fort maar ook als je zelf rondloopt kom je al heel veel te weten over de historie en inrichting van het fort. Door het hele fort zijn interactieve installaties en borden met informatie te vinden.

In het fort Proef Pampus
Fort Pampus Proef Pampus

Voor pampus liggen

Het zonnetje heeft zich bijna niet laten zien tijdens het festival, maar dat past natuurlijk prima bij een Nederlands festival;) Het mocht de pret in ieder geval niet drukken. Er waren genoeg plekken om te schuilen op het eiland en zodra het weer droog was zocht je weer een plekje in de buitenlucht met je hapje en drankje in de hand. Bijvoorbeeld op de ‘Ik lig voor pampus’-zitzakken!

Voor pampus liggen Proef Pampus

Voor pampus liggen

Aftrap voor Zomerlicht seizoen

Proef Pampus was een unieke ervaring en dat kan alleen maar veel beloven voor het aankomende pop-up restaurant Zomerlicht op Pampus! Dit is namelijk vergelijkbaar met Proef Pampus: je schuift niet aan in een restaurant, maar je kunt zelf kiezen waar je wilt zitten en wat je wilt eten. Er worden verschillende kleine gerechten bereid die uiteindelijk leiden tot een volwaardig menu. Voor ieder wat wils! Voor meer informatie, zie hier de website van Zomerlicht.

Liefs, Nanda

Category: Events Tags: Amsterdam, eiland, Festivals, Muiden, Nanda Appelman, Pampus, Proef Pampus, zomer, Zomerlicht

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rijst met romige cashewnotensaus
Volgend bericht: 3x Kraamhapjes met muisjes (geboorte meisje) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in