Word jij ook zo vrolijk als ik van deze kleurrijke regenboog pannenkoeken? Je maakt ze in een handomdraai en zult er ongetwijfeld je gasten mee verrassen als hapje tijdens een high tea. Of eet ze gewoon lekker zelf als lunch of licht diner.
Nog een voordeel bij deze regenboog pannenkoeken: ze zitten vol met verstopte groenten en zijn dus nog gezond ook! Hoe mooi is het dat je op een natuurlijke manier kleur kunt toevoegen aan een basisrecept als pannenkoeken en je zo’n feestje op tafel zet. Leuk ook om in het weekend met de kinderen te maken!
Zelf regenboog pannenkoeken maken
Ik rolde de pannenkoeken dus op, om er echte regenboogrolletjes van te maken, maar je kunt de pannenkoeken natuurlijk ook los eten. Ten eerste kun je de rode bietjes pannenkoeken zijn bijvoorbeeld heerlijk als je ze belegt met verkruimelde geitenkaas en rucola er overheen. Ten tweede kun je de groene spinaziepannenkoek kun je bijvoorbeeld beleggen met geroosterde pijnboompitjes en boursin, voor een compleet andere smaakbeleving. En tot slot kun je de gele kerrie pannenkoeken bestrooi je met wat gebakken prei. Net waar je zin in hebt!
PrintRecept: Regenboog pannenkoeken
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Tussendoortjes
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml. halfvolle melk
- Snuf zout
- 50 gram verse spinazie
- 1 gekookte rode biet (ongeveer 150 gram)
- 1 tl. kerriepoeder
- 1 tl. kurkuma
- Bakboter en olijfolie om te bakken
Voor de vulling:
- 120 gram zuivelspread
- 20 gram geraspte oude kaas
- 1 tl. extra vierge olijfolie
- 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden (of een paar takjes verse)
- Zout en peper
Benodigdheden:
- Mixer/garde
- Staafmixer
- Prikkers om de rolletjes vast te zetten
Instructions
- Maak eerst het basisbeslag voor de regenboog pannenkoeken: Doe de bloem, eieren, melk en een snuf zout in een beslagkom en mix dit met een mixer of garde tot een egaal mengsel.
- Verdeel het beslag vervolgens in 3 kommen. Rasp de biet en voeg de rasp en het sap toe aan 1 van de 3 kommen. Aan de ander voeg je de verse spinazie toe en aan de laatste kom de kerriepoeder en kurkuma.
- Mix het beslag met de bietjes en het beslag met de verse spinazie nu met de staafmixer tot een egaal mengsel. Spoel de staafmixer tussendoor even af zodat de kleuren niet met elkaar mengen.
- Verwarm in een koekenpan 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie. Bak nu om beurten de pannenkoeken. Hou ze warm door een steelpannetje met een klein laagje water op het vuur te zetten met hierop een bord. Hier kun je de pannenkoeken dan opstapelen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat bakboter/ olijfolie toe aan de pan voor het bakken.
- Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor de vulling: de zuivelspread, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, een snuf zout en peper en olijfolie.
- Zodra de pannenkoeken klaar zijn ga je ze opbouwen. Per rol gebruik je 1 groene, 1 gele en 1 rode pannenkoek. Stapel ze op elkaar met daartussen een klein laagje van het zuivelspread-mengsel. Rol de stapel regenboog pannenkoeken vervolgens op elkaar en snij voorzichtig in plakjes. Zet de rolletjes vast met een prikker. Ze zijn natuurlijk het lekkerst als je ze meteen serveert!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie