Op zoek naar een lekker maar makkelijk voorgerechtje voor kerst? Deze torentjes van aubergine, tomaat en geitenkaas zijn een echte aanrader om die smaakpapillen te openen.
Soms puilt mijn groente lade uit met groente die opgemaakt moeten worden. Soms zoveel dat ik de restjes groente maar moet gaan verwerken tot hele nieuwe recepten, zoals dit torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas. Heerlijk en vooral makkelijk te bereiden in de oven en tijdens het proeven ervan vonden wij hem thuis ook absoluut een voorgerecht voor de feestdagen.
Nog meer voorgerechten voor kerst
Je kunt hem natuurlijk vullen met jouw favoriete kaassoort, want mozzarella, brie of gewoon belegen kaas smaakt ook heerlijk in een torentje met aubergine en tomaat. Ook zo’n heerlijk voorgerecht voor kerst zijn deze kleine bladerdeegtaartjes met brie en noten. Maar een eendenborst salade is ook een liefhebber van velen! Check hier nog veel meer voorgerechten en amuses voor het kerstdiner op een rijtje!
Recept torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas:
(Lunchgerecht voor 1 persoon / of voorgerecht voor 3 personen)
Ingredienten:
- 1 kleine aubergine
- 1 grote roma tomaat
- 3 kleine, zachte, ronde, geitenkaasjes (+/- 100 gram)
- ½ theelepel Provencaalse kruiden
- peper & zout
- olijfolie
Extra:
- bakpapier
- tapas prikkertjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Spoed de aubergine af onder de kraan, verwijder het groen en snijd in 9 ronde plakken van ca. 1 cm dik. Was de tomaat, verwijder het groen en snijd de tomaat in 6 plakken van 0.5 cm. De eventuele bolle ‘uiteinden’ snoep ik gewoon op. Snijd vervolgens alleen nog even de kleine geitenkaasjes doormidden. (Let op, dit is een priegelwerkjes, omdat de kaasjes zacht zijn).
- Nu ga je de torentjes stapelen: Let 1 plak aubergine onderop, hierop een stukje tomaat, geitenkaas en bestrooi met een beetje peper, zout en provenciale kruiden. Vervolgens weer een plak aubergine, tomaat, geitenkaas en dan NOG een plak aubergine. Steek een tapasprikker door de toren heen en besprenkel de torentjes met wat olijfolie. Breng weer op smaak met peper, zout en provenciale kruiden.
- Schuif de torentjes met aubergine in de oven en bak gedurende 15-20 minuten. De kaas zal wat uitlopen en de aubergine heeft nog een beetje een bite. Mocht je hier niet van houden, dan kun je ze dus wat langer in de oven laten staan. Serveer de torentjes eventueel met een kleine salade.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie