Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag. Zorg ervoor dat de vulling je voorziet van eiwitten en proteines en je zult zelf ervaren dat je lekker verzadigd bent na het eten van je salade.
Caesar salade voor diner
Ik ben altijd al fan geweest van een heerlijk knapperige Caesar salade maken, maar dit is een heerlijk alternatief. Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is rijkelijk gevuld en mag gerust een maaltijdsalade genoemd worden. Het is een recept van Allerhande maar eentje die werkelijk zo lekker was dat ik hem ook moest delen. Aardappeltjes zijn namelijk lekker en gezond en wie is er geen fan van bacon? Ja dit is een salade die je zelfs in de winter nog op tafel kunt zetten :-). Nog zo’n heerlijke eiwitrijke variatie op de salade is dit recept met gebakken kip en gekookt ei.
Nog meer lekkere (maaltijd)salades om van te genieten
Nu is deze tjokvolle Caesar salade met aardappel, ei en spek niet alleen om van te smullen, maar probeer ook zeker eens deze Italiaanse Caprese salade met tomaat en mozzarella. In het kouder wordende najaar is deze linzensalade met spinazie en rode bietjes juist weer een aanrader. Ook lekker is deze speltsalade met gegrilde groenten of ga voor deze bulgur salade met watermeloen en aardbeien. Geniet dus heerlijk van nog meer lekkere (maaltijd)salades deze zomer!
Recept: Caesar salade met aardappel, ei en spek
Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Salade
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Opperdoezer),
- 4 eieren,
- 2 rode paprika’s,
- 1 bosje lenteui,
- 2 Franse afbak baquettes (stokbroden),
- 2 tenen knoflook,
- 1 pakje gerookt ontbijtspek,
- 200 gram Romaine sla,
- 4 eetlepels Caesar dressing (liefst zelf gemaakt, anders kant-en-klaar).
Instructions
- Schil de aardappels en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snuf zout. Ze hebben circa 15 minuten kooktijd nodig. Voeg in de laatste 8 minuten ook de eieren toe.
- Halveer onderstusssen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het harige uiteinde van de lente ui en snijd vervolgens in dunne ringetjes. SNijd ook alvast het stokbrood in blokjes van 2 cm. En pel de knoflook en hak deze fijn.
- Giet de aardappels vervolgens af en neem de eieren uit de pan. Laat de eieren even goed schrikken onder koud stromend water. En laat de aardappels, met de deksel op de pan, staan tot verder gebruik.
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak hierin het ontbijtspek krokant gedurende 3 minuten. Halverwege de repen even keren dus. Laat het spek vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Bak in het achtergebleven bakvest het stokbrood goudbruin. Schep hiervoor, gedurende 5 minuten, het brood steeds om. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe en schep goed door.
- Pel ondertussen de eieren en snijd deze in kwarten. Men in een ruime kom de sla, paprika, lente ui en aardappel met de dressin. Breng de Caesar salade op smaak met peper en zout. Garneer de Caesar salade met het ei, spek en de croutons.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie