De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!
Wat is een Caprese salade?
k serveer de Caprese salade eigenlijk bijna altijd op een bedje van rucola sla, want zo voeg je net even wat meer groenten toe aan dit gerecht. Deze drievoud van rood, wit en groen verwijst namelijk naar de ‘tricolore’ en kleuren van de Italiaanse vlag van Italië! Deze tomaat/mozzarella salade is heel eenvoudig te maken en geschikt voor vegetariërs. Maar ook ideaal voor een balans of detox dag! Wist je dat een caprese salade met burrata ook een aanrader is?
Waar serveer je caprese salade bij?
‘s avonds serveren bij deze caprese salade als bijgerecht voor bijvoorbeeld Kip van het spit of een nader groot stuk vlees. Tussen de middag serveer ik hem gerust als lunch. Lekker op een pistoletje, of maak er een tosti van! Als borrelhapje doet deze salade het ook erg goed, desnoods met wat extra wat plakken Parma Ham of salami erbij. Zo wordt het toch een klein beetje een Italiaanse anti-pasti lunch of borrel.
Recept voor Caprese Salade met tomaat en mozzarella:
PrintRecept: Caprese salade met tomaat en mozzarella
De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 2–4 personen 1x
- Category: bijgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 2 eetlepels pijnboompitten,
- 2–3 Â roma- of trostomaten,
- 2 bolletjes mozzarella,
- 75 gram rucola,
- 8 blaadjes basilicum,
- peper, zout,
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie,
- 2–3 theelepels balsamicoazijn.
Instructions
- Verhit een koekenpan en kleur hier de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
- Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel de tomaat en mozzarella hier dakpansgewijs over.
- Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Garneer met de pijnboompitten.
Buon appetito!
An
lekker / leuke en gemakkelijke gerechten
Gerda
Dit vind ik ook zo lekker en vooral rucola ben ik dol op ..dat heerlijke nootachtige smaakje..Heerlijk en ook nog gezond!
Wilma
Deze ga ik vanavond proberen met ciabatta erbij 🙂
Leuke variant op hoe wij hem thuis doen
Betina Oostveen
Lekker hoor! Geniet er van!
Groetjes, Betty