Print

Recept: Caprese salade met tomaat en mozzarella

De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 23  roma- of trostomaten,
  • 2 bolletjes mozzarella,
  • 75 gram rucola,
  • 8 blaadjes basilicum,
  • peper, zout,
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 23 theelepels balsamicoazijn.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan en kleur hier de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
  2. Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel de tomaat en mozzarella hier dakpansgewijs over.
  4. Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Garneer met de pijnboompitten.

Buon appetito!

Keywords: tomaat, mozzarella, basilicum, balsamico, pijnboompitten, salade