In het najaar en winterseizoen ontbijten wij graag met een warm ontbijtje, zoals deze appeltaart havermoutpap! Een heerlijk vullend ontbijtje met warme stukjes appel, rozijnen en havermout, die eigenlijk best veel op een zompig appeltaartje lijkt!
Winterse appeltaart havermoutpap
Het zomerse weer van is momenteel ver te zoeken. Sochtends trek je alweer twee sokken over elkaar aan, zodra je uit bed komt. Dus het is tijd voor een winters ontbijtje: een warm, dampend bord met havermout pap. Deze variant maar ik met stukjes appel, flink wat kaneel en rozijnen. Het doet ons thuis enorm denken aan een klassieke appeltaart qua smaken, daarom noemen we hem ook appeltaart havermoutpap.
Havermoutpap tegen een middagdipje
Wat trouwens ook erg leuk is om te weten: wist je dat havermout je suiker spiegel reguleert? S’ochtends ontbijten met havermoutpap, zorgt ervoor dat je smiddags minder snel een ‘ dipje’ krijgt. Een een flinke snuf kaneel zet je hersenen flink aan het werk, en draagt ook nog eens bij aan een gezonde spijsvertering. Een hele goeie morgen dus! En als je fan bent van deze appeltaart havermoutpap, dan moet je ook eens deze havermout met appel uit de oven proberen! Check hier sowieso 10x havermoutpap recepten om van te smullen!
Appeltaart Havermoutpap
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 40 gr havermout,
- 200 ml (amandel) melk,
- 50 ml water,
- 1 appel,
- 1 el rozijnen,
- 1 tl kaneel,
- optioneel: 1 tl (kokosbloesem) suiker.
Instructions
- Maak als eerste de appel schoon: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Doe voor de appeltaart havermoutpap alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de havermoutpap minstens 10 minuten doorkoken. Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
- Giet de pap in een kommetje, breng op smaak met de kokosbloesemsuiker en geniet met volle teugen van je herfstochtend!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Robert Kathmann
Lekker recept maar is het echt met een eetlepel kaneel?
Betina Oostveen
Hi robert,
Dat dient slechts een theelepel te zijn! SOrry en het staat nu goed vermeld.
Groeten, Betty
Lana
Kun je dit gerecht ook bijvoorbeeld in de ochtend maken voor werk en dan als lunch eten? Of is dit dan niet meer lekker?
Betina Oostveen
Heb ik zeker ook wel eens gedaan hoor! Wel even goed af laten koelen voordat je de deksel er op doet en meeneemt.
Maar wellicht vind je de overnight oats dan beter? die maak je savonds en laat je in de koeling staan. Kan de volgende dag zo in de handtas mee naar werk.
Malinga
Goeiemorgen
Hier ook op een zoektocht naar lekkere havermoutrecepten.
Deze ziet er heerlijk uit, maar zou je deze savonds kunnen maken en sochtends wat opwarmen in de microgolf?
Alvast bedankt
Malinga
Betina Oostveen
Jazeker! Je hoeft het niet eens s’avonds voor te bereiden dan. En het is per magnetron verschillend, maar over het algemeen maak je in 1 -3 minuten op vol vermogens havermoutpap.