Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en ik denk dat de variant met kerrie toch wel het meest bekend is. Maar wat dacht je van een gevuld eitje met pittige bacon of een lekker frisse variant met avocado? Klink goed he?
Zelf eieren vullen als amuse
Gevulde eieren maken is echt iets dat bij de feestdagen hoort. Voor mij dan althans, want het roept een hoop herinneringen op aan vroeger. Tijdens kerst en oud & nieuw gingen oma of mijn tantes dikwijls zelfs eieren vullen en die werd dan geserveerd als een borrelhapje tijdens de feestelijke avonden. Daarnaast zorgen de eiwitten en vetten ook voor een goede basis voor een avond gevuld met alcoholische versnaperingen. Ik vind het dan ook met recht een echte Hollandse amuse! Een flinke dot mayonaise mag natuurlijk nooit ontbreken in de vulling, maar daarnaast kun je heerlijk variëren met kruiden en andere smaakmakers! Dus geniet lekker van deze recepten!
Nog meer recepten voor Oud & Nieuw
Naast deze mooie gangmaker met 3x gevulde eieren heb ik nog meer lekkere recepten voor Oud&Nieuw voor jullie op op de site staan! Deze gevulde champignons met knoflook-broodkruim zijn ook een aanrader als amuse! Deze mini-worstenbroodjes met knakworst zijn heel makkelijk te bereiden en werkelijk een favoriet van iedereen! En wat dacht je van een lekkere flammkuchen met spinazie om te delen? Neem hier overigens een kijkje bij 15x borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Of steek het helemaal in een themafeestje met een van deze 7x borrel plank recepten! Maak er hoe dan ook een hele mooie jaarwisseling van! Groetjes, Betty
3x Recepten voor gevulde eieren maken:
Recept: gevulde eieren met kerrie
Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en ik denk dat de variant met kerrie toch wel het meest bekend is.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Amuse
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 eieren
- 3 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder (bijv. garam masala)
- ½ tl kurkuma poeder
- peper & zout
- verse bieslook
Extra:
- steelpannetje
- spuitzakje (met kartelmond)
Instructions
- Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
- Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje.
- Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het kerriepoeder, kurkuma en ongeveer 0.5 tl zeer fijngehakte bieslook. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef.
- Decoreer de gevulde eieren met een extra snufje kerrie en wat fijngehakte bieslook. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.
Eet smakelijk!
Recept: pittige gevulde eieren met ontbijtspek
Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en dacht je van een gevuld eitje met pittige bacon?
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Amuse
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 (smoked) eieren
- 2 reepjes ontbijtspek (of bacon)
- 3 el mayonaise
- 1 tl (smoked) paprikapoeder
- 0.25 tl cayenne peper
- peper & zout
Extra:
- Steelpannetje
- koekenpan
Instructions
- Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
- Verwarm ondertussen een koekenpan op mediumhoog vuur zonder olie of boter. Leg hier het ontbijtspek in en bak aan weerszijnden uit en mag zelfs een beetje krokant zijn. Schep uit de pan en laat op een bord afkoelen en hard worden.
- Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje.
- Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het paprikapoeder en de cayennepeper. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en weinig zout.
- Snijd 1 ontbijtspek in dunne reepjes van 1 cm dikte en hak de andere spek helemaal fijn. Houdt 6 strips achterwege voor decoratie. Roer de rest van het spek door het eimengsel heen.
- Deze vulling laat zich niet makkelijk ‘spuiten’ dus schep het met behulp van 2 theelepels in de gehalveerde eieren.
- Decoreer de pittige gevulde eieren met de spekreepjes en een extra snufje paprikapoeder. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.
Eet smakelijk!
Recept: gevulde eieren met avocado
Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren. Wat dacht je van een lekker fris gevuld eitje met avocado, citroen, bieslook en tuinkers?
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Amuse
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 eieren
- 1 kleine eetrijpe avocado
- 1 el mayonaise
- 1 el citroensap (van halve citroen)
- peper & zout
- verse bieslook
- tuinkers
Extra:
- steelpannetje
- spuitzakje (met kartelmond)
Instructions
- Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
- Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje.
- Snijd de avocado doormidden rondom de pit. Draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees (ca. 60 gr) er uit en stop in het kommetje met eigeel. Prak alvast wat fijn.
- Pers nu een halve citroen uit en meet 1 el citroensap af. (15 ml). Hak tevens 1 tl verse bieslook fijn en voeg beiden toe aan het avocado mengsel. Voeg de mayonaise toe, meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef.
- Decoreer deze gevulde eieren met avocado met beetje afgeknipte tuinkers als groene decoratie. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.
Eet smakelijk!
BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 3x gevulde eieren recepten wilt gaan maken!
Desiree
Een goed plan voor oudjaar! Ziet er heerlijk uit!
Betina Oostveen
Dank je wel en ja wij hebben genoten van het oppeuzelen!