• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / 3x gevulde dadels tapas

3x gevulde dadels tapas

6 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Si, dit belooft een smakelijk tapas maand te worden! Vandaag gaan we maar liefst 3x gevulde dadels tapas maken en die zijn om van te smullen!

Wat zijn tapas?

Misschien vraag je wel af waar de naam tapas vandaan komt of wat het is? Het is letterlijk fingerfood uit Spanje en is heerlijk om urenlange zomerse avonden mee te vullen. De Spanjaarden drinken graag een glaasje sherry, dus om ervoor te zorgen dat de vliegen uit je glas blijven, dekte men het glas af met een tapa: een bruin aardenwerken schaaltje. En dan is het toch wel heel leuk om daar een klein mondvermaakte of hapje, zoals deze gevulde dadels in te serveren, voor bij dat glaasje sherry!

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Dadels met spek & kaas
TAPAS RECEPTEN BETTYS KITCHEN
Dadels met blauwe kaas en walnoten
3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Dadels met chorizo strips

3x Gevulde dadels tapas maken

Inmiddels zijn de tapas gerechten bijna beroemder dan de traditionele Spaanse gerechten, maar dat vinden we helemaal niet erg. En omdat ik deze zomer dus vakantie vier in eigen land, besloot ik het genieten met tapas ook maar naar de keukentafel te brengen. Van deze 3x gevulde dadels tapas, maar ook nog meer overheerlijke tapas recepten! Want hoe klein de hapjes soms ook zijn, ze zijn zo erg lekker fijn!

Nog meer tapas recepten:

Of je nu gaat voor de typisch Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, een schaaltje gegrilde ‘pimientos de pardón‘ pepertjes, deze lieve kleine mini tortillas met champignons en deze 3x gevulde dadels tapas… Check hier in ieder geval alle Tapas recepten van de site en weet dat die lijst komende maand alleen maar langer wordt! OLE!


Print

Recept: Gevulde dadels tapas met spek en kaas

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: voorgerechten
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale

Dadels met spek:

  • 6 (Medjool) dadels,
  • 6 langwerpige strips (Manchego) kaas, iets kleiner dan de dadels,
  • 6 dunne ontbijtspek plakjes (of gebruik ‘omwikkelspek’)

 

Dadels met chorizo:

  • 6 Medjool dadels,
  • 6 langwerpige strips chorizo worst, iets grote dan de dadels,

 

Dadels met blauwe kaas:

  • 6 Medjool dadels,
  • 50 gram blauwader kaas,
  • 6 halve walnoten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Leg vast een paar aardewerken tapa klaar , of bak de tapas af in een grote ovenschaal.
  2. Snijd de dadels aan een kant in de lengt in en verwijder de pit. Je hebt nu een soort van mosselschelp en die is ideaal voor het maken van gevulde dadels!
  3. Voor de dadels met spek: Leg een (manchego) strip op een uiteinde van een spekplakje, sla het spek een slapje om en stop de kaasstrip met spek in de dadel. Vouw de dadel dicht en wikkel het uitstekende spek rondom. Plaats daarna in een tapa schaaltje. 
  4. Voor de dadels met chorizo: Leg een chorizo strip in een dadel en vouw deze dicht. De worst zal een beetje uitsteken maar dat is goed. Plaats met de open kant naar boven in een tapa schaaltje.
  5. Voor de dadels met blauwe kaas: Verdeel de kaas over de opengesneden dadels en prik er een halve walnoot in. Knijp de gevulde dadels iets dicht en plaats met de open kant omhoog in een tapa schaaltje.
  6. Schuif de diverse tapa met gevulde dadels in de oven en bak deze gedurende 20 minuten. Je kunt ze daarna direct serveren of lauwwarm serveren.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl

Category: Voorgerechten Tags: amuse, blauwe kaas, Chorizo, dadels, Kaas, ontbijtspek, Spaanse keuken, tapas, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spaanse tortilla met aardappel
Volgend bericht: Tapas van aubergines met kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee