Print

Recept: Gevulde dadels tapas met spek en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: voorgerechten
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale

Dadels met spek:

  • 6 (Medjool) dadels,
  • 6 langwerpige strips (Manchego) kaas, iets kleiner dan de dadels,
  • 6 dunne ontbijtspek plakjes (of gebruik ‘omwikkelspek’)

 

Dadels met chorizo:

  • 6 Medjool dadels,
  • 6 langwerpige strips chorizo worst, iets grote dan de dadels,

 

Dadels met blauwe kaas:

  • 6 Medjool dadels,
  • 50 gram blauwader kaas,
  • 6 halve walnoten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Leg vast een paar aardewerken tapa klaar , of bak de tapas af in een grote ovenschaal.
  2. Snijd de dadels aan een kant in de lengt in en verwijder de pit. Je hebt nu een soort van mosselschelp en die is ideaal voor het maken van gevulde dadels!
  3. Voor de dadels met spek: Leg een (manchego) strip op een uiteinde van een spekplakje, sla het spek een slapje om en stop de kaasstrip met spek in de dadel. Vouw de dadel dicht en wikkel het uitstekende spek rondom. Plaats daarna in een tapa schaaltje. 
  4. Voor de dadels met chorizo: Leg een chorizo strip in een dadel en vouw deze dicht. De worst zal een beetje uitsteken maar dat is goed. Plaats met de open kant naar boven in een tapa schaaltje.
  5. Voor de dadels met blauwe kaas: Verdeel de kaas over de opengesneden dadels en prik er een halve walnoot in. Knijp de gevulde dadels iets dicht en plaats met de open kant omhoog in een tapa schaaltje.
  6. Schuif de diverse tapa met gevulde dadels in de oven en bak deze gedurende 20 minuten. Je kunt ze daarna direct serveren of lauwwarm serveren.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty