• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Zoete speklapjes op de BBQ

Zoete speklapjes op de BBQ

30 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Als jij ook houdt van de combinatie, zoet-zout en pittig, dan zijn deze zoete speklapjes op de barbecue een recept voor jou! En ze zijn zo gemakkelijk om te maken!

Zoete speklapjes maken

Als je aan barbecue recepten denk, dan denk je natuurlijk ‘crispy’ maar tegelijkertijd ook tedermals, een rokerig randje en misschien een zoetje als tegenhanger in een marinade of (bbq)saus. Laat ik je alvast zeggen dat deze zoete speklapjes op de bbq precies dit alles omvat. En daarnaast zijn ze ook nog eens zo verrukkelijk lekker!! Dit is een makkelijk barbecue recept waar iedereen zich wel aan kan wagen! Enne.. als je geen bbq hebt, kun je ze ook gewoon thuis in de koekenpan bakken hoor! Net wat jij wilt! Zet ze even in de marinade voor je naar je werk of school gaat en pimp savonds je doordeweekse nasi tot ware streetfood! Wist je dat je met speklappen ook deze bekende Koreanse bao buns met buikspek kunt maken?

recept zoete speklapjes van de barbecue © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten van de barbecue

Bij deze zoete speklapjes horen natuurlijk ook nog wat lekkere bijgerechten. Ze smaken heerlijk met bijvoorbeeld deze kokosrijst met cashewnoten of serveer ipv tofu bij deze gebakken rijst. Maar ook op de barbecue kun je nog wat heerlijke bijgerechten maken zoals deze vegan sateh met pindasaus, of ga voor pulled chicken met bbq saus. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten van de barbecue.


Print

Recept: Zoete speklapjes op de BBQ bereiden

recept zoete speklapjes van de barbecue © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zoete speklapjes zijn heel eenvoudig op de barbecue te bereiden. De zoet-zure en pittige combinatie krijg je door de speklapjes te marineren in een aziatische marinade. Dit gerecht is een favoriet van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur marineren
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 6 dikke speklappen (totaal 600 gram),
  • 40 gram ketchup,
  • 40 gram ketjap manis,
  • halve theelepel gemalen gember,
  • kwart theelepel gemalen knoflookpoeder,
  • kwart theelepel sambal of chili flakes,
  • flinke snuf peper,
  • snufje zout.

Extra:

  • Groot hersluitbaar zakje,
  • barbecue of grillpan.

Instructions

  1. Voor de zoete marinade meng je de ketchup met de ketjap in een kommetje. Voeg de gember, knoflook en sambal (of chili flakes) toe en roer goed door. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  2. Stop de speklappen in de hersluitbare zak en giet hier de marinade bij. Druk de lucht er uit en seal de zak dicht. Wrijf de zak tussen tweehanden heen en weer om de marinade over goed tussen te verdelen. Plaats daarna in de koelkast en laat minstens 1 uur (maar het liefst 4 uur) marineren.
  3. Leg de zoete speklapjes op het grillrooster van de barbecue (indirecte hitte) of in een grillpan op medium-laag vuur. Bak de speklapjes 10 minuten per kant of tot in ieder geval lekker krokant zijn. Serveer daarna direct!

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zoete speklapjes van de barbecue © bettyskitchen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: BBQ Recepten, buikspek, gember, Glutenvrij, grillen, hoofdgerechten, Indonesische keuken, ketchup, ketjap, knoflook, Nederlandse keuken, sambal, speklappen, varkensvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kleurrijke Quinoa Salade
Volgend bericht: Ontbijt muffins met appel (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee