Print

Recept: Zoete speklapjes op de BBQ bereiden

Deze zoete speklapjes zijn heel eenvoudig op de barbecue te bereiden. De zoet-zure en pittige combinatie krijg je door de speklapjes te marineren in een aziatische marinade. Dit gerecht is een favoriet van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur marineren
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 6 dikke speklappen (totaal 600 gram),
  • 40 gram ketchup,
  • 40 gram ketjap manis,
  • halve theelepel gemalen gember,
  • kwart theelepel gemalen knoflookpoeder,
  • kwart theelepel sambal of chili flakes,
  • flinke snuf peper,
  • snufje zout.

Extra:

  • Groot hersluitbaar zakje,
  • barbecue of grillpan.

Instructions

  1. Voor de zoete marinade meng je de ketchup met de ketjap in een kommetje. Voeg de gember, knoflook en sambal (of chili flakes) toe en roer goed door. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  2. Stop de speklappen in de hersluitbare zak en giet hier de marinade bij. Druk de lucht er uit en seal de zak dicht. Wrijf de zak tussen tweehanden heen en weer om de marinade over goed tussen te verdelen. Plaats daarna in de koelkast en laat minstens 1 uur (maar het liefst 4 uur) marineren.
  3. Leg de zoete speklapjes op het grillrooster van de barbecue (indirecte hitte) of in een grillpan op medium-laag vuur. Bak de speklapjes 10 minuten per kant of tot in ieder geval lekker krokant zijn. Serveer daarna direct!

Eet smakelijk!

Keywords: barbecue, speklapjes, varkensvlees, sambal,