• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Raita – Indiase yoghurt saus

Raita – Indiase yoghurt saus

11 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens deze Indiase week op de blog, mag dit klassieke bijgerecht natuurlijk niet ontbreken! Raita is de welbekende Indiase yoghurt saus die bij veel gerechten wordt geserveerd.

Zelf een raita maken met yoghurt

Dit recept voor yoghurtsaus is heerlijk fris door de munt blaadjes! En de stukjes komkommer en tomaat zorgen voor een lekkere bite! Voor mij is raita echt onmisbaar naast elke Indiase curry dit ik maak, omdat het je gerechten mooi in balans brengt met een frisje en een zuurtje (van de yoghurt). Tevens zijn Indiase gerechten ook vaak wat pittig(er) van smaak en de yoghurt blust dit tevens ook een beetje af. Hieronder laat ik je zien dat je heel eenvoudig zelf raita kunt maken met yoghurt en is je Indiase maaltijd voortaan helemaal compleet!

Wist je dat je deze raita kunt verrijken tot een heerlijke dip of zelfs broodbeleg? Check hier maar liefst 3x Dip met avocado op een rijtje.

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip

Overheerlijke Indiase recepten

Maar behalve zelf raita maken hebben we nog veel meer lekkers uit India voor je in petto! Probeer zeker ook eens een van deze homemade chutneys voor bij onze overheerlijke Indiase recepten. Je bent thuis in Betty’s Kitchen voor bijvoorbeeld een Indiase bloemkool curry, maar ook paneer met spinazie, of zelfs deze dahl linzensoep. En uiteraard hoort hier dan ook homemade naanbrood of pappadums bij! Die laatste is samen met raita ook een heerlijk voorafje of om gewoon als dip te serveren.


Print

Recept voor zelf raita maken

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor om zelf raita te maken. Deze verfrissende Indiase yoghurt saus is ideaal voor bij Indiase gerechten zoals curry’s. Wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld naanbrood in te dippen. Een heerlijke bijgerecht voor je Indiase gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 5 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: sauzen
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel (gemalen) komijnzaad,
  • halve theelepel cayennepeper,
  • halve komkommer,
  • 1 tomaat,
  • 250 ml volle yoghurt,
  • halve theelepel zout,
  • flinke snuf vers gemalen peper,
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de (gemalen) komijnzaad en cayenne pepper gedurende 1 minuut op medium vuur. Hierdoor komen de smaken en aroma’s vrij. Gebruik een houten spatel om door te roeren en verbranden te voorkomen. Schep daarna meteen over in een kom en laat iets afkoelen.
  2. Was de komkommer, snijd overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes (bijv. 0.5×0.5 cm). Was de tomaat, halveer, verwijder de zaadjes en eventueel het vel en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
  3. Giet de yoghurt bij de gebakken kruiden en voeg het zout en peper toe. Roer het geheel goed door. Tot slot voeg je de komkommer, tomaat en gehakte muntblaadjes toe en roer nog een laatste keer door.
  4. Serveer direct, of bewaar max. 2 dagen in de koeling tot gebruik.

Eet smakelijk! Groetjes, Bewtty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: curry, Indiase keuken, knoflook, komijn, komkommer, rijst, saus, tahin, tomaten, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mac n Cheese met ham (video)
Volgend bericht: Zelf Naan maken – Indiaas platbrood (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee