Print

Recept: zelf pizzadeeg maken

Scale

Ingredients

Extra:

 

Instructions

  1. Roer de gist los in het lauwwarme water en zet 10 minuutjes apart om op te lossen. Meng het bloem en zout (in een kom). Maak een kuiltje in de bloem, en giet hier het watermengsel en de olijfolie bij. Meng het geheel met een mixer met deeghaken, of doe dit gewoon met de hand kneden.Zelf pizzadeeg maken!
  2. Bestuif het aanrecht met wat gewone bloem en kneed hierop het pizzadeeg goed door: hou het deeg met één hand op de plaats, terwijl je met de andere hand het deeg van voren naar achter duwt, en dus uitrekt. Terwijl je het ‘loslaat’, draai je het deeg steeds een stukje met de ‘vaste’ hand. Zo kneed je als het ware het gehele deeg, en na minstens 5 minuten kneden, af en doe dubbelvouwen, en opnieuw kneden, krijg je zo een mooi soepel deeg.
  3. Snij het pizzadeeg in 2 gelijke stukken, en vorm hier 2 ballen van. Zelf pizzadeeg maken!Doe de ballen in 2 kommen, en laat het deeg afgedekt met huishoudfolie, of een theedoek, minstens 30 minuten rijzen op een warme plek. De tussentijd kun je goed gebruiken om alvast zelf pizza-saus te gaan maken en toppings fijn te snijden.
  4. Bestuif opnieuw het aanrecht met bloem,en rol het pizzadeeg uit met een deegroller en plaats deze op een bakplaat, pizzabakplaat of pizzasteen.Zelf pizzadeeg maken!
  5. Vervolgens beleg je de pizza met tomatensaus en toppings, en wordt de pizza in  zo’n 12-16 minuten afgebakken in een voorverwarmde oven van 200 graden /180 hete lucht.

Buon appetito!

Groetjes, Betty

 

 

Notes

Serveersuggesties: de Pizza Margherita (met tomaat en mozzarella) is natuurlijk een klassieker! Maar maak ook eens deze Pizza ai Funghi (met champignons) of ga voor een Pizza al Tonno (met tonijn en rode ui). En dit trio van mini pizza’s is ideaal voor feestjes en borrels!