Deze kleurrijke, vegetarische wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes zijn een absolute aanrader voor je de Meatless Monday. Niet alleen lekker fris, maar ook heel gezond want ze zitten boordevol vitamientjes en antioxidanten voor dit najaar!
Vegetarische wraps met muhammara maken
Dit gerecht was voor ons prima geschikt als hoofdgerecht, wij aten 2 wraps per persoon. Maar je kunt deze vegetarische wraps met muhammara, paprika en granaatappel ook als lunch bereiden. Afhankelijk van je trek voldoet 1 wrap per persoon dan ook. Naast dat de wraps heel lekker zijn, is een bijkomend voordeel dat je ze in mum van tijd op tafel zet. Ik serveerde ze laatst bij een lunch van 12 personen, en liep met deze hoeveelheid binnen 20 minuten de keuken uit om de borden op tafel te zetten. Ideaal!
Muhammara
Grappig feitje is dat ik door dit recept werd geïnspireerd toen ik eens goed de ingrediëntenlijst van een bakje muhammara in de supermarkt bekeek. Een deel van de ingrediënten in de vulling van de wraps is namelijk precies waar muhammara van wordt gemaakt: denk aan geroosterde paprika’s, walnoten en granaatappel pitjes. Een heerlijk, zoetfrisse combinatie die zijn oorsprong kent uit de Syrische keuken. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van een bakje kant-en-klare muhammara. Maar heb je tijd en zin, is het een absolute aanrader om zelf Betty’s recept voor muhammara dip te maken. Dat is natuurlijk nog lekkerder en wat je over hebt kun je gebruiken voor dit recept voor vegetarische samosa’s met papaja, muhammara en geitenkaas mee, een verrassend lekkere combinatie!
PrintRecept: Wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes
Deze kleurrijke, vegetarische wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes zijn een absolute aanrader voor je de Meatless Monday. Niet alleen lekker fris, maar ook heel gezond want ze zitten boordevol vitamientjes en antioxidanten voor dit najaar!
- Prep Time: 15 min.
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen (4 wraps) 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 200 gram muhammara
- 1 pot geroosterde paprika’s (+/- 200 gram)
- 75 gram granaatappelpitjes
- 50 gram verse spinazie
- 50 gram alfalfa
- 100 gram feta kaas
- 50 gram walnoten
- 4 wraps
- Peper en zout
- 4 houten prikkertjes (optioneel)
Instructions
- Leg de wraps alvast los van elkaar klaar op het aanrecht, zodat je ze straks goed kunt beleggen.
- Snij de geroosterde paprika’s in repen en verkruimel de feta. Hak of breek de walnoten fijner.
- Verdeel de muhammara over de wraps en smeer uit in de lengte. Beleg de wraps vervolgens met spinazie en schep de reepjes paprika, granaatappelpitjes, feta en walnoten er overheen.
- Als laatste verdeel je de alfalfa over de wraps. Bestrooi naar eigen smaak zout en peper. Rol de wraps op en zet eventueel vast met een houten prikker. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes.
Geef een reactie