• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Werther’s Original Caramel Popcorn

Werther’s Original Caramel Popcorn

8 september 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij van van zoete popcorn en die kleine roomsnoepjes genaamd Werthers Originals? Dan heb ik twee heerlijke recpeten voor Werther’s Original Caramel Popcorn maken. Nee dit is geen gesponsored artikel, maar simpelweg een heerlijk zoet popcorn recept voor de liefhebbers.

Zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken

Ik heb voor jullie maar liefst 2 verschillende recepten voor het maken van Werther’s Original Caramel Popcorn. Namelijk een variant met de bekende harde ronde snoepjes ofwel Werther’s Original ‘Klassieke Roomsnoepjes’. Maar ook een variant die wordt afgebakken in de oven met de zachte blokjes (haast fudge) genaamd Werther’s Original ‘Soft Caramel’. Aan jou de keuze dus welke je gebruikt of misschien al in huis hebt liggen. Geniet in ieder geval van deze recepten voor zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken.

2x recepten voor zoete Werther's Original Caramel Popcorn maken

Ben jij dol op zelf popcorn maken? Check dan ook even deze recepten:

  • Basisrecept zelf popcorn maken in een pan
  • 5x Zoete popcorn recepten
  • 5x Halloween Popcorn maken
  • Regenboog Popcorn maak je zo!
  • Mexicaanse Tostade de Elote (met mais en popcorn)

2x recepten voor zoete Werther's Original Caramel Popcorn maken

Print

1. Werther’s Caramel Popcorn met harde ronde snoepjes

2x recepten voor zoete Werther's Original Caramel Popcorn maken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de kleine ronde harde karamel snoepjes. `Lekker met pecannoten

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: > 30 minuten
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais
  • 2 el zonnebloemolie, voor het poffen
  • 100 gram roomboter
  • 24 stuks Werther’s Original Klassieke Roomsnoepjes (hard, ovale vorm)

Optionele Toppings:

  • snufje salt flakes
  • pecannoten

Instructions

  1. Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
  2. Verwarm opnieuw de hapjespan, voeg de roomboter en snoepjes toe en laat op laag-medium vuur smelten.
  3. Zet daarna het vuur uit en schep de popcorn er doorheen. Je kunt hier optioneel een snufje zout flakes toevoegen als je wilt. Stort uit op een vel bakpapier op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Breek daarna in stukken en serveer.
  4. Ook lekker: meng een handjevol pecannoten met de popcorn voor een afwisselende bite. Bewaar de Werthers Caramel Popcorn gerust een dag of twee in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl
2x recepten voor zoete Werther's Original Caramel Popcorn maken

Print

2. Werther’s Caramel Popcorn met Soft Karamel

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de zachte rechthoekigeronde  karamel snoepjes. Deze popcorn wordt in de oven afgebakken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: > 30 minuten
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais
  • 2 el. zonnebloemolie, voor het poffen
  • 50 gram roomboter
  • 4 el. lichtbruine basterdsuiker
  • 24 stuks Werther’s Original Soft Caramel (zacht, rechthoekige vorm)
  • ½ tl. baking soda
  • bakpapier

Optionele toppings:

  • snufje saltflakes
  • mini pretzels

Instructions

  1. Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden celcius (80 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  3. Smelt de roomboter in een ruime hapjes pan op laag-medium vuur en voeg daarna de suiker toe. Laat samen zachtjes smelten.
  4. Voeg daarna pas de Werther’s Original Soft Caramel blokjes en laat, onder voortdurend roeren, smelten. Je kunt er hier nu voor kiezen om eventueel een snufje salt flakes toe te voegen om ‘salted caramel’ te maken.
  5. Tot slot voeg je de baking soda toe en roer goed door gedurende 30 seconden. Haal dan de pan van het vuur en roer de popcorn er doorheen. Zorg dat elk stukje bedekt is in de karamel.
  6. Schep direct uit de pan op de bakplaat en verdeel evenredig. Schuif in het midden van de oven om de Werthers Original Caramel popcorn krokant te bakken gedurende 10 -15 minuten. Na 5-6 minuten bakken schep je het geheel even om.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat verplaats het vel bakpapier voorzichtig naar het aanrecht. Laat hier de popcorn volledig afkoelen en uitharden.
  8. Breek de popcorn in stukken en meng er eventueel wat gezouten mini pretzels doorheen.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze Werther’s Original Caramel Popcorn maken.

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: baking soda, karamel, oven, popcorn, roomboter, snoep, tussendoortjes, Werthers Original, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Baba Ganoush (aubergine dip)
Volgend bericht: Pita met Shoarma van Oesterzwam met tzatziki »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee