Print

1. Werther’s Caramel Popcorn met harde ronde snoepjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de kleine ronde harde karamel snoepjes. `Lekker met pecannoten

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: > 30 minuten
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais
  • 2 el zonnebloemolie, voor het poffen
  • 100 gram roomboter
  • 24 stuks Werther’s Original Klassieke Roomsnoepjes (hard, ovale vorm)

Optionele Toppings:

  • snufje salt flakes
  • pecannoten

Instructions

  1. Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
  2. Verwarm opnieuw de hapjespan, voeg de roomboter en snoepjes toe en laat op laag-medium vuur smelten.
  3. Zet daarna het vuur uit en schep de popcorn er doorheen. Je kunt hier optioneel een snufje zout flakes toevoegen als je wilt. Stort uit op een vel bakpapier op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Breek daarna in stukken en serveer.
  4. Ook lekker: meng een handjevol pecannoten met de popcorn voor een afwisselende bite. Bewaar de Werthers Caramel Popcorn gerust een dag of twee in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!