• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Venkel grillen op de barbecue

Venkel grillen op de barbecue

12 april 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Ik vind het zo heerlijk dat het zonnetje zich steeds vaker laat zien! Afgelopen weekend was het dan ook weer zover: Heerlijk vertoeven in de achtertuin en ging ik o.a. venkel grillen op de barbecue. Je kan namelijk zoveel meer klaarmaken op de barbecue dan enkel kip, vlees of vis. En het grillen van diverse groenten hoort daar dan ook bij.

Je barbecue is in de eerste instantie dan ook een rookoven. Je kunt dan ook bijna praktisch alles wat de oven in kan, ook gewoon op de bbq klaarmaken. En dit werkt natuurlijk het makkelijkst als de barbecue een ingebouwde thermometer bevat.

How to venkel grillen op de barbecue

Zo probeer ik tegenwoordig vrijwel een complete maaltijd op de barbecue te bereiden:  van vlees, tot aardappelpartjes en gegrilde groente. En voor dat laatste maak ik veelal gebruik van een speciaal RVS groente basket. En venkel grillen op de barbecue wordt dan niet alleen een peuleschil, maar geeft ook een fantastisch bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een biefstukje van de grill.

venkel grillen op de barbeque weber

Venkel heeft natuurlijk een zoete anijssmaak, dus ik maak er een contrasterende peper olie bij. Deze kun je dan zowel over de gegrilde venkel druppelen en is ook heerlijk om je plakjes biefstuk in te deppen. De pittige olie gaat namelijk heel goed samen met een mals stuk vlees.nMaar goed, laat het vast een beetje inspiratie zijn van wat je allemaal nog meer met je barbecue kunt bereiden. Ook lekker: deze venkel salade met sinaasappel of deze gebakken witlof met spekjes uit de oven! Yummmm


Print

Recept: Venkel grillen op de barbecue recept

venkel grillen op de barbeque weber
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomer is heerlijk vertoeven in de achtertuin en ging ik o.a. venkel grillen op de barbecue. Je kan namelijk zoveel meer klaarmaken op de barbecue dan enkel kip, vlees of vis. En het grillen van diverse groenten hoort daar dan ook bij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 spaanse peper,
  • 1 theelepel zout,
  • 6 eetlepels extra virgine olijfolie,
  • 1 theelepel gedroogde venkelzaad,
  • 2 venkelknollen (circa 600 gram),
  • snuf peper.

Extra:

  • vijzel,
  • kleine koekenpan,
  • Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.

Instructions

  1. Maak als eerste de peper olie in de vijzel. Was het pepertjes, verwijder het groen en eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Stop in de vijzel met het zout,  5 eetlepels olijfolie en vijzel dit rustig door. Zet vervolgens apart en laat circa 1 uur intrekken.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie en toast hierin het gedroogde venkelzaad. Doe dit op medium temperatuur en zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Zet apart.
  3. Steek vervolgens de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. Uiteraard kun je ook andere items alvast bakken en garen.
  4. Maak vervolgens de venkelknollen schoon: Verwijder het buitenste blad, snijd de harde kern eruit en snijd eventuele uitsteeksels af. Snijd vervolgens overlangs in 8 partjes. Hussel de partjes om met de overgebleven eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper, maar het liefst geen zout (die zit al in de peper olie dressing). Verdeel de venkel over de barbecue schaal en plaats in de barbecue. Bij 180 graden is de venkel in zo’n 30-35 minuten klaar.venkel grillen op de barbeque weber
  5. Na het venkel grillen op de barbecue, serveer je deze op een bord en giet hier een beetje van de peper olie overheen. Tot slot strooi je er nog de gebakken venkelzaad overheen. Serveer direct, maar eerlijk is eerlijk: afgekoeld of door een salade heen is deze gegrilde venkel ook erg lekker!

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je deze venkel ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

venkel grillen op de barbeque weber

Category: Bijgerechten Tags: BBQ Recepten, detox recepten, grillen, olijfolie, spaanse peper, vegetarisch, venkel, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Copas kip op de BBQ bereiden
Volgend bericht: Restaurant Aangenaam in Haarlem »

Lees Interacties

Reacties

  1. JaimysKitchen

    19 april 2016 om 10:06 pm

    Dit ziet er héérlijk uit!
    Venkel is sowieso onwijs lekker!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 april 2016 om 9:59 am

      Ja dat vind ik dus ook.
      Deze zomer dus maar wat vaker op het menu. Ik bedoel de barbecue 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee